Ook de winkel aan de Van Limburg Stirumstraat is nóg mooier geworden. | Foto: PR.
Ook de winkel aan de Van Limburg Stirumstraat is nóg mooier geworden. | Foto: PR.

Nieuwe look voor modezaak Embrace

Zakelijk

Embrace heeft een nieuw jasje; of zeg maar gerust een nieuwe jas. Aan de buitenkant lijkt het nog dezelfde, vertrouwde winkel. En dat is het natuurlijk nog steeds, maar dan wel met een 2022-look aan de binnenkant; met onder andere nieuwe verlichting, vloer en toonbank. De laatste nieuwe modetrends voor komend najaar en winter worden geëtaleerd in een smaakvol ingerichte shop, waar het heerlijk rondneuzen is voor een warme winterjas, stoere spijkerbroek of complete outfit voor elke gelegenheid.

Door Caroline Spaans

Het kledingbedrijf is opgericht in 1965 door Marco Pieterse zijn ouders in Katwijk aan den Rijn. Later openden ze nog een winkel in Alphen aan den Rijn en in Wassenaar. Toen zijn ouders vroegen of Marco de zaak over wilde nemen, had hij één voorwaarde: hij wilde samen met zijn vrouw Kazia de onderneming in: “Ik vond dat het echt een familiebedrijf moest blijven.” 

Kazia: “Eerlijkgezegd stond ik in het begin niet te trappelen. Ik hielp wel eens op een drukke zaterdag, maar daar bleef het bij.” Kazia besloot in 2001 uiteindelijk toch om samen met Marco ‘de kleding in te gaan’ en het bedrijf over te namen. Wassenaar stopte, Noordwijk kwam erbij: Kleding bij ‘Verkade in Noordwijk’ en ‘Pieterse in Katwijk’ was en is nog altijd een begrip, terwijl de naam van First Lady nu alweer ruim tien jaar is ingeruild voor Embrace. 

Blij met het team

Het succesvolle echtpaar benadrukt: “Wij zijn de eigenaren, maar vinden het belangrijk dat de aandacht naar ons team gaat. Het team is het gezicht, ons visitekaartje. We hebben een fantastisch groep van acht toppers: Dicky, Irmgard, Juul, Margré, Maria, Mirjana, Monique en Riet, waar we enorm blij mee zijn.”

Geen webshop

Zowel Kazia als Marco onderstrepen het belang van een fysieke winkel bóven het hebben van een webshop: “We hebben, zeker gedurende de coronaperiode, gemerkt dat de winkel een hoge sociale factor heeft. We krijgen enorm veel positiviteit terug van onze klanten. En dat maakt ons werk dankbaar. We zijn er niet alleen voor een goed en eerlijk kledingadvies (wat ook: ‘Nee mevrouw, dat staat u echt niet mooi’ kan zijn); we bieden een luisterend oor, gezellig even een bakkie, een winkel waarin je in alle rust kleding kan passen. En dat kan je niet bieden met een webshop.” Marco: “Belangrijk is dat we vooruit blijven kijken en meegaan met onze tijd. In onze branche kan je daar niet omheen. Zowel voor wat betreft je collectie, als de wijze waarop je je collectie presenteert. Daarbij hebben we een gevarieerd maat- en kleuraanbod. Wanneer iets in Noordwijk niet meer aanwezig is, kan het altijd in Katwijk liggen of andersom.”

Krasloten

Nog tot en met zaterdag 24 september biedt Embrace een kraslotenactie: bij besteding van elke 25 euro ontvang de klant een kraslot en ieder lot verbergt een prijs. De krasloten met het gewonnen bedrag kunnen van 15 t/m 29 oktober 2022 weer besteed worden.

Embrace Noordwijk: Van Limburg

Stirumstraat 36, 071-3615805

Embrace Katwijk: Tulpstraat 7-13, 

071 4013589 /  www.embrace.nl

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant