Martin - Martinair - Schröder en zijn Tineke vormen samen een ijzersterk team. |  Foto: Ina Verblaauw.
Martin - Martinair - Schröder en zijn Tineke vormen samen een ijzersterk team. | Foto: Ina Verblaauw.

Echtpaar Schröder-Nispenhagen: de piloot en zijn stewardess 60 jaar samen

Algemeen

Martin en Tineke Schröder-Nipshagen waren 24 september 60 jaar getrouwd. Op de vrijdagavond daaraan voorafgaande kwam Burgemeester Wendy Verkleij met een boeket bloemen langs om het echtpaar te feliciteren. Dat vond plaats in Grand Hotel Huis ter Duin, waar een diner werd gehouden voor de kinderen en kleinkinderen.

Door Ina Verblaauw

Een kleurrijk echtpaar dat één ding ademt: luchtvaart!  Als jong meisje, dat heel graag stewardess wilde worden, solliciteerde Tineke bij een door Martin opgerichte vliegmaatschappij. In eerste instantie werd dat niets, totdat ze alsnog werd teruggebeld. Dat bleek een schot in de roos, zowel qua werk als in de liefde. Ze trouwden in Amsterdam en hebben steeds nabij Schiphol gewoond. Inmiddels wonen Martin (91) en Tineke (85) 18 jaar in Noordwijk en “we willen hier nooit meer weg”.

Ze hebben vele mooie herinneringen uit een intens leven met elkaar. Bijzondere vluchten, zoals in Zuid-Afrika een dierentuin verplaatsen; in opdracht van China 2000 koeien uit Nieuw-Zeeland overvliegen. Ook bijzondere personen zoals het team van Ajax en met het regeringstoestel het Koninklijk Huis of leden van het kabinet overal ter wereld naar toe vliegen. 

Martin en Tineke vormen een ijzersterk team en dat merk je wanneer je met ze in gesprek bent: hun geheim van een goed huwelijk.Het echtpaar kreeg drie kinderen en heeft inmiddels vier kleinkinderen. Het weekend stond in het teken van vieren. Vrijdagavond het diner, zaterdagavond met de familie naar de musical Soldaat van Oranje en zondag een rustig dag thuis met de kinderen en kleinkinderen.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant