De eerste 10 kandidaten van de Partij voor de Inwoners. Bovenste rij: Ivar Krüse, Willem Hoek, John van der Klaauw, Ronald Kat, Marco Pas. Onderste rij: Lenie Zoetendaal, lijsttrekker Alfons Morssink, Alexandra Dik, Angela Heemskerk-van der Hulst, Alois Eberharter.
De eerste 10 kandidaten van de Partij voor de Inwoners. Bovenste rij: Ivar Krüse, Willem Hoek, John van der Klaauw, Ronald Kat, Marco Pas. Onderste rij: Lenie Zoetendaal, lijsttrekker Alfons Morssink, Alexandra Dik, Angela Heemskerk-van der Hulst, Alois Eberharter. Foto: PR

Partij voor de Inwoners presenteert kandidatenlijst

Algemeen Politiek

“Een krachtige mix van contacten, kennis en kunde.” Zo betitelt lijsttrekker Alfons Morssink de kandidatenlijst. “We hebben niet uitsluitend gezocht naar kandidaten, die we allemaal wel kennen. Wij wilden kandidaten die allemaal wat kúnnen. Ik ben trots op onze lijst met dertig kandidaten.”

De huidige kwaliteit van politiek en bestuur roept hard om verbetering. Daarvoor heb je een gemeenteraad nodig, die geen slappe knieën heeft. Je wilt deskundige mensen hebben. En raadsleden die durven te zeggen waar het op staat. Juist in de Gemeenteraad zelf. Bijvoorbeeld het gebrek aan woonruimte. Als een wethouder straks niet op schema loopt met de bouw van minstens 400 betaalbare woningen, dan wordt deze op tijd vervangen. Want binnen 4 jaar moeten die woningen gebouwd zijn.

Echte openheid

Tussen transparant zeggen en transparant zijn, zit vaak een groot verschil. Wat telt, is de plek waar zo’n kernwaarde in een partij verankerd is. In de vrome woorden van het verkiezingsprogramma of werkelijk in de kandidaat-leden zelf? Alfons Morssink: “Het is natuurlijk niet voor niets, dat Alexandra Dik als nummer twee op de lijst staat.” Bij Alexandra Dik, vertrouwd met het raadswerk én medeoprichter van Noordwijk Transparant, is het thema openheid in de best mogelijke handen. 

De partij noemt misstanden bij hun naam, maar het is geen protestpartij. Morssink: “We willen straks besturen. Anders verandert er niets.” Daarom telt de kandidatenlijst ook zoveel mensen met bewezen bestuurlijke kwaliteiten. De nummer 3, John van der Klaauw, is al eerder actief geweest als gemeenteraadslid. Net als Lenie Zoetendaal, die een enorme kennis heeft van zorg. Een wellicht minder bekend gezicht is Alois Eberharter. Hij is oud-officier en jurist die beroepsmatig overheidshandelen screent op integriteit. Op de plaatsen 5 en 6 treffen we Ronald Kat en Marco Pas, mensen die alom bekend staan als positieve, energieke werkers.

Positief en energiek

Hetzelfde geldt voor Willem Hoek en Angela Heemskerk met hun opvallende maatschappelijke staat van dienst. Een sprankelend talent is docent geschiedenis Ivar Krüse. De lijst vormt een groep waarbinnen jong en ervaren elkaar scherp houdt. Alles om het best mogelijke te bereiken voor de inwoners van de gemeente Noordwijk. Dit zonder verspilling van belastinggelden en met het oplossingsgerichte denken, dat hoort bij een partij met veel succesvolle ondernemers.

Alfons Morssink: “Laatst riep een wat vooringenomen type ergens op internet, dat deze partij ‘alleen maar marketing’ was. Nu komen we naar buiten. Het valt niet meer te ontkennen: wij zijn echt. Wij zijn inwoners. En wij zijn vóór de Inwoners.”

De volledige kandidatenlijst.

1

Alfons Morssink


2

Alexandra Dik


3

John van der Klaauw 


4

mr. Alois Eberharter


5

Ronald Kat


6

Marco Pas7

Willem Hoek


8

Angela Heemskerk 


9

Ivar Kruse10

Lenie Zoetendaal


11

drs. Victor Salman


12

Ramon van der Zalm


13

drs. Andries de Boer


14

Michiel Verhaag


15

Judith Booij


16

Thom Raaijmakers


17

Maxim Garcia Abrahamse

18

Piet van den Haak


19

Jos van den Burg 


20

Jasper Verhaag


21

Robbert Geluk


22

Lineke Aalberts23

Rob Scholten


24

Gerard Vogelaar


25

Jan van Haarlem


26

Steven Bemelman


27

Piet Onderwater


28

drs. Paul Brandjes


29

Dr. Dinesh Kaulesar Sukul

30

Erica Renkema


Uit de krant

Uit de krant