Logo denoordwijker.nl
Foto: PR
Video

Zorgbedden De Kim naar Oekraïne

Op woensdag 12 januari stonden voor Zorghotel De Krim 2 vrachtwagens. Eén daarvan, uit België, kwam nieuwe zorgbedden afleveren. Een andere, uit Rijnsburg, kwam zorgbedden inladen. Al met al een heel heen en weer-gesjouw.

Een veertigtal bedden was na tien jaar aan vervanging toe. “Deze zijn nog prima, hoor”, verklaart hotelmanager Patricia Sanders. Stichting Werkgroep De Ruijter werd gebeld met de vraag of zij een bestemming wisten voor de bedden. 

Het was een flinke logistieke operatie. “Alle gasten moeten ’s avonds in een nieuw bed kunnen slapen”, zegt Patricia. “En als het even kan al na de lunch”. Daags voordat de nieuwe bedden arriveerden waren daarom de eerste 14 oude al opgehaald. Dat scheelde alvast weer. “De bedden krijgen allemaal een laatste check. Wat niet goed meer is wordt afgevoerd”, zegt Sanders.

“Het wordt met open armen ontvangen”, aldus Jaap de Mooij. Onlangs kreeg de Werkgroep al ander meubilair gedoneerd van De Kim. De stichting verzorgt al jarenlang diverse hulptransporten per jaar naar Roemenië en Oekraïne. De bedden krijgen, samen met de bijbehorende matrassen, een nieuw ‘leven’ in de Oekraïne. 

“Dat is een hele verbetering als je nagaat dat in ziekenhuizen mensen gewoon op planken liggen”, verklaart een erg verheugde De Mooij. We zijn ontzettend dankbaar dat De Krim aan ons heeft gedacht.”

Patricia Sanders is er van overtuigd dat de spullen een goede bestemming krijgen. “Vooral omdat De Ruijter ook verdere ontwikkeling van de geholpen gebieden beoogt.”


Meer berichten