Logo denoordwijker.nl
Foto: Ina Verblaauw

De Breischool vernieuwd van start in de Wijkjutter

Vanaf woensdag 29 september van 13.30 tot 16.00 uur is De Breischool weer wekelijks geopend voor 16-plussers. De bijeenkomsten vinden plaats in de Wijkjutter, Uitvaltij 2. Deelname is gratis.

Je kunt binnenwandelen met je project en gezellig aanschuiven of je doet mee aan de technische les waarvoor je naalden 4/4.5 mm en een bijpassend garen meeneemt in een lichte kleur om goed te zien wat je gebreid hebt; in de maand oktober staat de kabeltechniek (Arran knitting) centraal en in november is de planning om ons in de Fair Isle techniek (Fair Isle knitting or stranded knitting) te verdiepen, en zo komt er iedere maand iets aan bod, ook afwerktechnieken, opzet- en afkanttechnieken. Corrie Kuster zal de technische lessen gaan doen, zij is derdejaars student Master Hand Knitter bij de TKGA en wil de kennis graag overbrengen zodat iedereen (nog) meer plezier in dit handwerk gaat krijgen of het gewoon goed wil leren. Iedereen boven de 16 is welkom, ook beginners en mannen.

Geen tijd op woensdag? Maandag van 10.00 tot 12.00 uur kun je aanschuiven met je project in het Windkrachthuis bij ‘Koffie met een Oortje’. Joke Dieben is altijd aanwezig en kan helpen met haak- en breiproblemen. Wie onder de 16 is mag zich inschrijven voor de breilessen die vanaf 12 januari van start gaan op de woensdagmiddag, in de Wijkjutter van 16.00 tot 17.00 uur. Er zijn 6 plaatsen beschikbaar. Er wordt alleen technisch gebreid. 

Ook is er bij de Breischool nog steeds verstrekking van gratis gebreide borstprotheses, knuffels haken en breien voor de prikpost van het Alexander Kinderziekenhuis LUMC, kleertjes voor het knuffelkonijn van Ronald McDonald.

Lees meer op www.debreischool.nl

Meer berichten