De initiatiefnemers Jasper van Tintelen en Gert Jan Parlevliet lanceren hun consumenten-app.
De initiatiefnemers Jasper van Tintelen en Gert Jan Parlevliet lanceren hun consumenten-app. Foto: WS

Nieuwe app moet lokale economie ondersteunen

Algemeen

Vanaf dinsdag 27 oktober is de er in de gemeente Noordwijk een gloednieuwe gratis app voor mobile telefoon actief. Daarin plaatsen lokale winkeliers en andere ondernemers zoals in de horeca een speciale last minute-aanbieding voor consumenten. Die laatsten kunnen er via de gedownloade app, genaamd When-o-where, direct hun voordeel mee doen.

De lancering van de app werd, met een druk op de knop, officieel gedaan door wethouder Roberto ter Hark. Dit onder toeziend oog van horeca-voorzitter Stefan Stokkermans. ‘De gemeente Noordwijk ondersteund het initiatief van harte’, verzekerde de wethouder zijn toehoorders. De gemeente gaat er zo nodig ook gebruik van maken om toeristen en bezoekers te attenderen op bijvoorbeeld parkeermogelijkheden, wegafsluitingen of het gebruik van de strandpendel. De horecaondernemers, zo meldde Stokkermans kunnen hiermee last minute-aanbieding veel goedkoper aanbieden dan via de geld slurpende boekingssites.

Deze nieuwe en zeer gebruiksvriendelijke app is ontwikkeld door 2 ondernemende Noordwijkers: Jasper van Tintelen en Gert Jan Parlevliet. Die kansen zien om op een eigentijdse manier het mes van 2 kanten te laten snijden. Enerzijds de consumenten attenderen op exclusieve koopjes van zeer uiteenlopende aard en ondernemers mogelijkheden bieden de doelgroep op een hele simpele manier op het juiste tijdstip te bereiken. Jasper van Tintelen benadrukte de steun van vader Dick van Tintelen en van Stefan Stokkermans die vooral bij de praktische uitvoering zijn ervaringen en kennis deelde.

Op dinsdag 26 oktober was er dus een officiële en zeer verzorgde presentatie van de app door het nieuwe platform, dat nu in Noordwijk zijn basis kent maar die door de initiatiefnemers vervolgens eerst over Nederland en later mogelijk verder gaat zal worden uitgerold.

Voorlopig is het echter een lokaal initiatief met het aanbod van binnen de gemeentegrenzen van Noordwijk. Dus Noordwijkerhout en De Zilk doen zeker ook mee. De doelstelling is om de consument te laten profiteren en tegelijkertijd de lokale ondernemers juist nu in deze moeilijke tijd, te ondersteunen. Ondernemers kunnen voor een zeer laag tarief in een afgebakend tijdsblok hun dagelijkse aanbod of juiste speciale aanbiedingen op de app zichtbaar maken. De mobiele telefoon loodst de gebruiker bovendien zo nodig op de eigentijdse manier via de plattegrond van Noordwijk naar de plek waar het aanbod geldig is.

Het is nu vooral aan de deelnemende ondernemers om de kansen te benutten. Zodat de consumenten daar met veel genoegen gebruik van kunnen maken. Voor Jasper van Tintelen en Gert Jan Parlevliet breekt een spannende periode aan. Waarin duidelijk moet worden of lokale ondernemers die meerwaarde van hun start-up onderkennen en of de consumenten er hun voordeel mee kunnen doen.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant