Burgemeester Verkleij en voorzitter Meijvogel onthullen de cover van de Jubileum-Glossy. | Foto: Johanna Oskam
Burgemeester Verkleij en voorzitter Meijvogel onthullen de cover van de Jubileum-Glossy. | Foto: Johanna Oskam
Foto’s

Gepaste aandacht voor 100 jaar voetbalclub SJC

Algemeen

SJC is als lokale voetbalclub in de afgelopen jaren keer op keer met tegenslagen geconfronteerd. Steeds moesten plannen worden bijgesteld of worden afgeblazen. Maar de grote dag, 26 september 2020, liet zich niet, nog door ambtelijke traagheid, ingevoerde milieuregels of welk virus dan ook, van de kalender verwijderen. Die belangrijke datum in de 100 jaar geschiedenis van de voetbalclub kwam er gewoon.

Het SJC-bestuur verbaasde vriend en vijand met de verrassende wijze waarop uiteindelijk vorm werd gegeven aan deze honderdste verjaardag. Men bedacht als start van een bijzonder jaar de lancering van een zeer eigentijds en uniek Glossy-magazine. Een herdenkingsblad waarin de lezer kennis kan maken met de clubhistorie in brede zin. Een interessante verzameling van talrijke zaken die het wel en wee van de vereniging betreffen.

Het bestuur koos bovendien voor een zeer opvallende maar ook zeer passende locatie, de R.K. Sint Jeroenskerk, die niet alleen volledig coronaproof kon worden ingericht maar natuurlijk perfect aansluit bij de oorsprong van de in 1920 vanuit de RK gemeenschap opgerichte Sint Jeroens Club.

Sfeer

Voor de bijna 100 genodigde gasten ontrolde zich een uitstekend en vlot lopend programma. Waarin aan de hand van presentator Jochem van der Zalm en voorzitter Herman Meijvogel het karakter van SJC nadrukkelijk eer werd aangedaan. Speeches waren er van burgemeester Wendy Verkleij en wethouder Sjaak van den Berg.

Een bijzonder intermezzo was de toespraak van diaken Bertijn Prins, namens het bisdom Rotterdam aan de voetbalclub verbonden. Met gepaste humor zette hij SJC in het zonnetje en zegende tot slot de bal voor de jubileumwedstrijd tegen Purmersteijn met gewijd water. Een kopersectie van Fanfarekorps Excelsior zorgde voor een muzikale omlijsting waarin het SJC-clublied centraal stond.

Hoogtepunt

Een hoogtepunt was natuurlijk de met spanning tegemoet geziene presentatie van de Glossy. Voorafgegaan door een onthulling van een blow-up van de cover. Burgemeester Wendy Verkleij en voorzitter Herman Meijvogel verwijderde gezamenlijk een jubileumvlag waar onder deze was verborgen.

De burgemeester kreeg dus officieel het eerste exemplaar van de jubileumglossy overhandigd. Het magazine staat, zoals de zeer fraai uitgevoerde cover aangeeft, in het teken van strijd passie en vriendschap. De glossy is gevuld met talrijke verhalen, historische artikelen en interviews over het verleden, het heden en de nabije toekomst. Ronduit ontwapenend was de overhandiging door jeugdlid Soomer van der Heijde, Een jeugdig voetbaltalent bij SJC, die met haar blijde lach de cover van de Glossy siert.

Na het officiële deel was er nog een korte informele samenkomst waarbij kon worden nagepraat over de excellente manier waarop SJC in deze moeilijke omstandigheden toch kans zag om het jubileum op gepaste wijze te vieren.

Voorzitter Meijvogel zei van harte te hopen dat er bij de opening van de nieuwe accommodatie, zonder coronabeperkingen maar wel met een typisch SJC-feestje, aandacht kan worden geschonken aan de afsluiting van het jubileumjaar.

Afbeelding
| Foto: Johanna Oskam
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
| Foto: Johanna Oskam
Afbeelding
| Foto: Johanna Oskam
| Foto: Johanna Oskam
| Foto: Johanna Oskam
| Foto: Johanna Oskam
Afbeelding
Afbeelding
| Foto: Johanna Oskam
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
| Foto: Johanna Oskam

Uit de krant