Gratis mondkapjes voor Noordwijkse verzorgenden | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Vader en zoons Van Tintelen doneren medische mondkapjes aan Noordwijkse verzorgenden. | Foto: Wim Siemerink
Vader en zoons Van Tintelen doneren medische mondkapjes aan Noordwijkse verzorgenden. | Foto: Wim Siemerink (Foto: )

Gratis mondkapjes voor Noordwijkse verzorgenden

Mondkapjes houden de gemoederen in Nederland al enige weken bezig. Medische en niet-medische mondkapjes of zo men wilt mondmaskers lijken er tekort te zijn. RTL-Nieuws maakte melding dat veel medewerkers in de thuiszorg en ook die in verpleeghuizen nog steeds te maken hebben met grote tekorten aan beschermende middelen. Ondanks het nieuwe verdeelmodel dat inmiddels is ingevoerd.

Velen in de zorg voelen zich onvoldoende beschermd om hun werk goed te kunnen doen. Ook in Noordwijk wordt in de verzorging nog vaak gewerkt zonder deze beschermingsmiddelen. Noordwijker Dick van Tintelen en zijn zoon Jasper stelden dit vast tijdens een van de bezoekjes aan de in Groot Hoogwaak zelfstandig wonende Oma van Tintelen.

Noordwijkers

We spreken hier met hen over in hun vestiging van Novum Pharma in Noordwijk. Het bedrijf dat lokaal vooral onder de naam Star Balm bekend staat door hun betrokkenheid bij het verenigingsleven en de sponsoring bij tal van evenementen ´Wij zijn en blijven Noordwijkers en geloven in de lokale economie. Daarbij steunen we heel graag het verenigingsleven’, zegt van Tintelen Sr. Dick en Jasper van Tintelen hebben via hun bedrijf Novum Pharma wereldwijd contacten in de wereld van medische producten. Daarbij zijn er in China, waar Jasper samen met zijn Chinese vrouw een belangrijk deel van het jaar vertoeft, een groot aantal bedrijven waar zaken mee wordt gedaan.

Beschermingsmiddelen

Dick van Tintelen: ‘China is een bijzonder land. Niet alleen ontzettend groot maar ook anders georganiseerd dan wij gewend zijn. Door onze langdurige samenwerking met gecertificeerde Chinese fabrikanten kunnen wij op dit moment heel selectief en kwaliteitsbewust tal van de beschermingsmiddelen inkopen. Die wij vervolgens distribueren in De Verenigde Staten, in Azië en in Europa. Niet alleen mondkapjes maar zeker ook de speciale medische maskers, de juiste kwaliteit handschoenen, beschermende kleding, thermometers in diverse uitvoeringen en zelfs beademingsmachines. Novum Pharma leverde een vliegtuig vol met o.a de mondkapjes aan de Belgen. Ook de Tsjechische overheid bestelde de benodigde mondkapjes van Novum Pharma Noordwijk.

Hoogwaak en Jeroen

Nu willen de heren van Tintelen de verzorgenden in Noordwijk, die werkzaam zijn in de verzorgingstehuizen Hoogwaak en Jeroen een hart onder riem steken en aan hen de noodzakelijke mondkapjes geheel gratis beschikbaar stellen. Dat zou gaan om een restpartij van 10 000 stuks van hoogwaardige kwaliteit. Het zijn zogenoemde chirurgische drielaags mondmaskers type 2R die ook aan de Tsjechische overheid werden geleverd.

Hoe, waar en wanneer dit cadeautje kan worden overhandigd is nog niet duidelijk. Daarvoor is eerst nog even overleg met de instanties nodig. Maar het aanbod staat en Noordwijk kan daar zijn voordeel mee doen. Jasper meldt verder nog dat Noordwijkse inwoners het via info@novumpharma.com kunnen melden dat zij een verpakking van deze hoogwaardige maskers wensen te ontvangen. Voor hen geldt dan een speciale prijs van 50 stuks voor € 35,00. Dit wel zo lang de voorraad strekt.


Stichting Marhaba actief met Suikerfeest

suikerfeest n De Noordwijkse Stichting Marhaba Welkom liet in Noordwijk het einde van de Ramadan en het vieren van het Suikerfeest niet ongemerkt voorbij gaan. Omdat door de geldende regels het samenkomen in grotere groepen niet mogelijk is werd op kleinere schaal toch het Suikerfeest gevierd.

Op de zaterdag verrasten de bestuursleden Abdel Hamid El yaakoubi en Hassan Cherkaoui de ouderen Noordwijkers met een islamitische achtergrond met een persoonlijk bezoekje. En voor iedereen was er een presentje, een schaal met heerlijke traditionele lekkernijen. Op zondag bezocht men de bewoners van het seniorencomplex aan de IJmuiderstraat en ook de bewoners van De Rederijker.

Voor hen was er een speciaal optreden van Hakim Traïdia, theaterartiest en mimespeler. Bij het grote publiek vooral bekend door zijn rol in Sesamstraat. Doordat het weer deze zondag niet wilde meewerken werd het een beperkte maar wel heel leuk optreden. En voor alle bewoners waren er prachtige boeketten lelies die dankbaar in ontvangst werden genomen.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>