Logo denoordwijker.nl
  • Alles
  • (1)
    Theater
  • (1)
    Muziek

Lezing: Wandelen in nazomer en najaar

donderdag 23 september 20:00 uur

Foto: visitveluwe.nl

Bij een wandeling in het voorjaar en de vroege zomer krijgen de bloemen doorgaans de meeste aandacht. In de nazomer en herfst ligt dit toch anders. De natuur is in volle wasdom en soms al aan het voorbereiden op de herfst en de komende winter.

Tijdens de Groei & Bloei-lezing wordt men meegenomen op een wandeling door het bronnenlandschap bij Epen, langs de IJssel tussen Deventer en Olst, de heide bij Hoorneboeg, de huisvennen bij de Kampina in Brabant, de omgeving van Winterswijk, de Posbank en De Haeck.

Het landschap mag de boventoon voeren, dit mag geen enkel probleem zijn, want ook het landschap heeft haar eigen verhaal te vertellen. Wat meer belangstelling voor de ontwikkeling en vaak de aftakeling van het landschap mag best.

Al wandelend komt men ook voor een verrassing te staan: een overblijfsel uit de periode van de Koude Oorlog. Dat geheim is goed bewaard gebleven maar het geeft wel aan dat men in de jaren ’50-‘90 van vorige eeuw rekening hield met een invasie van Rusland.

De lezing wordt gehouden op donderdag 23 september in de Vinkenhof, Achterzeeweg 1 te Noordwijk. Aanvang 20.00 uur. Kosten voor leden gratis, niet-leden € 2,50 (consumpties voor eigen rekening). Aanmelden kan tot uiterlijk 18 september bij Jolande Rusman, tel.06 23759952 (ook Whatsapp) of jolanderusman@zonnet.nl


deel deze activiteit

Locatie

Vinkenhof
Noordwijk
Achterzeeweg 1
2201 EM