| Foto: Manschot Grafimedia Zeist
| Foto: Manschot Grafimedia Zeist Foto: Fred Manschot

Harpklankenbij Muziek in Jeroen

zondag 28 oktober 2018 15:00

Op zondag 28 maart concerteert het harpduo Carla Bos en Wendy Rijken bij Muziek in Jeroen. De harp is de laatste jaren gegroeid in populariteit, met name door toedoen van Lavinia Meijer en Remy van Kesteren.

Carla en Wendy doen daar niet voor onder en hebben zich toegelegd op het op uitvoeren van klassieke werken met een nieuwe dimensie.
Beiden studeerden ze aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en deden daarna nog vele vervolgstudies en masterclasses. En natuurlijk maakten ze een reeks van CD's.
Vriendinnen die hetzelfde instrument bespelen, praten natuurlijk over hoe ze samen kunnen optreden. Uit die gesprekken is het idee van de 'Concertvertellingen' ontstaan. Daarvoor zijn diverse composities heel geschikt, waaronder het meesterwerk van Modest Moussorgsky: 'De Schilderijententoonstelling'.
Het duo neemt de bezoekers mee naar het St. Petersburg van 1874, waar de componist een expositie bezoekt met schilderijen van zijn vriend Viktor Hartmann. Elk schilderij heeft zijn eigen verhaal, dat zowel wordt verteld als gespeeld. Dat laatste in een bijzondere bewerking voor 2 harpen door Erin Freund. Behalve Freund zelf zijn Carla en Wendy het enige duo wereldwijd dat dit werk speelt.

Het concert op zondag 28 oktober begint om 15.00 uur. Kaarten voor dit concert kosten € 15,00. Vrienden van Muziek in Jeroen krijgen op alle kaarten die ze kopen € 5,00 korting. Kaarten voor het concert zijn te bestellen via www.muziekinjeroen.nl Na afloop wordt er gratis wijn en fris geschonken in het koor van de kerk.

Locatie