Afbeelding
Foto:

Toneelgroep Louis Bouwmeester speelt buitenvoorstelling

donderdag 20 september 2018 20:30

Er is een plein. Een plein met passanten. Bezoekers die voorbijkomen. Ze komen op en gaan weer weg; soms gewoon lopend, sommigen huppelend of dansend, sommigen beladen met vracht, anderen uitzinnig vrolijk. Dan weer een gezelschap bruiloftsgasten of een groep verdwaalden. Soms een verliefd stel en soms een vrouw alleen. Mensen die elkaar af en toe even treffen en dan weer verder gaan; één boeiende mensenverzameling.

Het stuk is een voorstelling zonder woorden. De taal is de stilzwijgende interactie tussen de vele personages. Het is ook een oefening in het kijken naar die vele tekstloze verhalen, naar die mensen met al hun overeenkomsten en verschillen, in al hun kracht en in hun kwetsbaarheid. Het is als het verblijven op een terras en vanuit die veilige omgeving de mensen die aan je voorbijgaan volgen; de een kritisch, de ander met een zekere mate van interesse of herkenning. Kortom: een mooi, liefdevol en gezellig avondje mensen kijken.

Dit is een buitenvoorstelling. Men zit overdekt, maar warm kleden wordt aangeraden.

Plaats: plein streekmuseum Veldzicht, Herenweg 114. Data: 14, 15, 20 en 22 september. Aanvang: 20.30 uur. Entree: 14 euro inclusief reserveringskosten en drankje.Kaarten kunt u bestellen via noordwijkticket.nl, bij de balie van Theater de Muze of boekhandel van der Meer.

Locatie