| Foto:  Richard van Egmond
| Foto: Richard van Egmond

Muzikanten blazen hoog van de toren vanaf de Oude Jeroen

zaterdag 7 juli 2018 14:00

Op zaterdagmiddag 7 juli wordt vanaf de trans van de toren van de Oude Jeroenskerk het muzikale evenement Hoog van de toren blazen gehouden.

In het zomerseizoen wordt elke zaterdagmiddag de toren van de monumentale Oude Jeroenskerk opengesteld voor publiek. Jong en oud kan dan onder leiding van een gids de 147 treden tellende toren beklimmen met verhalen over de Noordwijkse geschiedenis, om uiteindelijk te kunnen genieten van een prachtig uitzicht over Noordwijk en de verre omgeving. Door het seizoen worden er bijzondere evenementen georganiseerd om extra aandacht te vestigen op de openstelling van de kerktoren in Noordwijk-Binnen.

Hoog van de toren

Op zaterdag 7 juli staat de eerste editie van het muzikale evenement Hoog van de toren blazen op het programma. Vanaf 14.30 uur zal elk half en heel uur een groep zijn te beluisteren. Elke groep verzorgt een optreden van een kwartier.
De muzikale aftrap wordt om 14.30 uur gedaan door Crescendo Horns, gevolgd door optredens van The Warmond Whistlers (15.00 uur), de Jachthoornblazers Panneland (15.30 uur) en Excelsior (16.30 uur).

Een deskundige jury beoordeelt de optredens en doet na afloop verslag in Café Thomas. De groep die het hoogst van de toren blaast krijgt de wisselbokaal.

Tijdens het blaasevenement is de toren normaal geopend voor publiek en kan deze beklommen worden door jong en oud vanaf 12.00 uur onder leiding van een gids. De laatste opgang is om 16.00 uur. Toegang € 3,50. Kinderen vanaf 4 jaar € 2,50.

Locatie