Afbeelding
Foto's

Drie kampioenen gehuldigd bij NOVO

Algemeen Sport

volleybal ♦ Afgelopen zaterdag vonden de laatste thuiswedstrijden van volleybalvereniging NOVO plaats op Sportpark Duinwetering. Daarbij konden zowel Dames 1 als Dames 3 kampioen worden, indien zij hun partij zouden winnen. Beide teams slaagden daar overtuigend in en werden daarmee - twee weken voor het eind van de competitie - reeds kampioen. Een week eerder had H3 in een uitwedstrijd al het kampioenschap behaald.

Dames 1 ontving zaterdag het tweede team van RVV in Noordwijk. Al snel bleek dat NOVO de punten niet cadeau ging krijgen. In de eerste set wist RVV een voorsprong te nemen, maar met snel spel en afwisselende aanvallen wist NOVO het tij te keren. Er werden lange rally's gespeeld en de spanning was om te snijden. NOVO speelde met overtuiging en pakte de set met 25-19.

In de tweede set leken de dames van RVV nog meer gedreven om te winnen. Met een sterke verdediging aan Katwijkse zijde moest NOVO slim spelen, prikballen wisselden af met mooie aanvallen en met een goede serviceserie wist Novo de set te pakken met 25-22. Toen had NOVO nog maar één set nodig om kampioen te worden, en de dames speelden als ware kampioenen. De verdediging van RVV was ontregeld en hun aanvallers wisten niet meer te scoren en met een overtuigende 25-15 in de derde set werd NOVO Dames 1 al kampioen. Er moest nog een set gespeeld worden en hoe moeilijk dat ook was na alle ontlading, wisten de Noordwijkse dames ook deze set te pakken met 25-23. Dit betekent dat de dames volgend jaar zullen uitkomen in de promotieklasse.

Dames 3

Ook Dames 3 kon afgelopen zaterdag kampioen worden in de eigen zaal in de wedstrijd tegen het als vierde geplaatste Scarabee. De week ervoor hadden ze al een mooie generale repetitie laten zien, dus vol vertrouwen gingen zij vandaag deze wedstrijd in. De eerste twee sets werden gemakkelijk gewonnen met 25-16 en 25-10. Helaas werd de spanning in de derde set even wat te veel en verloor NOVO deze met 22-25. Gelukkig wisten de jonge dames hun concentratie in de vierde set weer op te pakken en met mooie services en overtuigende aanvallen had Scarabee geen schijn van kans: het werd 25-10 en de winst werd met 3-1 gepakt. Volgend jaar zullen deze meiden uitkomen in de tweede klasse.

Heren 3

Een week eerder werd het derde herenteam van NOVO reeds kampioen. De eerste wedstrijd van het seizoen in oktober werd gemakkelijk gewonnen met 4-0. Het bleek een goede indicatie van het jaar. Tot 25 november stuitten de heren op weinig weerstand. Bij Scarabee werd die dag de eerste set verloren. Ook de week erop werd één set verloren tegen VCS uit Sassenheim.Tot het einde van de competitie bleken dit de enige twee waardige tegenstanders te zijn. Hoewel de Noordwijkse heren de laatste weken van de competitie niet meer compleet waren door blessures, vakanties en werk, bleek dit hen echter niet te deren: net als Dames 1 werden zij ongeslagen kampioen een paar weken voor het einde van de competitie. Met als tweede hoogtepunt het feit dat spelverdeler Sander van Grinsven ondanks een ernstige ziekte weer mee kon doen met de laatste wedstrijden. De heren promoveren naar de derde klasse.