Sten Goosen kopt de bal over de keeper van de Bataven. | Foto: Johanna Wever
Foto's

SJC walst in tweede helft over Bataven heen

Algemeen Sport

voetbal ♦ Een wedstrijd met duidelijk 2 verschillende perioden. De eerste helft domineerde de Bataven. Na rust lieten David Verweij en zijn mannen er geen twijfel over bestaan dat SJC nog vol ambitie zit. Het uiteindelijk behalen een tweede plaats is een haalbare doelstelling.

Het ging aanvankelijk dus allemaal niet zo gemakkelijk als de eindstand doet vermoeden. Want de Bataven beschikken over goed voetballende ploeg. Die, met scherpe steekballen enkele keren dwars door de defensie heen, vaak gevaar konden stichten. Rick van Dijk, vervanger van Timo Ruigrok, liep daardoor al vroeg tegen een gele kaart op. Het was voor SJC niet gemakkelijk. Martijn Walter stond aan de basis aan de enige mogelijkheid die SJC in de eerste helft kreeg.

Ander beeld

De tweede periode gaf de weinige toeschouwers een heel ander beeld te zien. Gretig kwam SJC terug in het veld . Al direct waren er mogelijkheden waarbij Dandy Steenvoorden eerst nog over schoot. En toen kwam het moment dat de wedstrijd deed kantelen. Een hardwerkende Walter veroverde op de achterlijn toch nog de bal. De verbouwereerde verdediger kon hem slecht met een overtreding tegenhouden, de scheids besliste: 'penalty'. David Verweij schoot vol zelfvertrouwen raak: 0-1.
Gedwongen door de stand nam de Bataven direct het initiatief. Maar dat gaf SJC de gelegenheid om het favoriete spelletje te spelen. Vanuit een corner van Timo Ruigrok kon Goosen genadeloos hard inkoppen: 0-2. En de wedstrijd was gespeeld toen Walter persoonlijk op aangeven van Goosen de trekker nog eens overhaalde:0-3.

Wie dacht dat SJC hierna achterover zou leunen had het mis. Gretig ging men op jacht naar nog meer treffers. En de vierde viel dan ook. Op een super assist van Ramon van Heijningen schoot Goosen zijn tweede van deze middag in: 0-4.

Alles mogelijk

Zondag ontvangt SJC het laaggeplaatste Alverna dat met een bloedeloze 0-0 gelijk speelde tegen RKHVV. Maar het inmiddels gedegradeerde Dieze West liet in hun wedstrijd zien dat ook de onderste ploegen van SJC kunnen winnen. Daarom is het zaak voor SJC om geconcentreerd aan de strijd te beginnen.

Op de ranglijst lijkt ADO'20 de gedoodverfde kampioen. SJC heeft in Woezik, Silvolde en Hollandia concurrenten voor de mogelijke tweede plaats. Met nog 7 wedstrijden voor de boeg, waaronder die tegen Woezik, ADO'20 en Silvolde, is echter alles nog mogelijk. Je nu al rijk rekenen is niet erg reëel. En het zal voor de zwart witten dus van wedstrijd tot wedstrijd dienen te gaan.