Afbeelding

NOVO Heren door naar halve bekerfinale

Algemeen Sport

volleybal ♦ In de reguliere volleybalcompetitie bezetten Vives, Gemini-Kangeroes en NOVO de top 3 van de derde divisie. Dezelfde teams waren vertegenwoordigd in de kwartfinales van de bekercompetitie, die afgelopen week werden gespeeld.

Gemini-Kangeroes ontving NOVO in Voorschoten voor een strijd om een plek plek in de halve finales. In de competitie zijn de twee teams al aan elkaar gewaagd en wonnen ze ieder de thuis wedstrijd van elkaar, waarvan NOVO de meest recente overwinning op zijn naam schreef.

Gemini-Kangeroes was gebrand om het verlies recht te zetten en door te stomen naar de finales om hun bekertitel te prolongeren. NOVO is niet alleen een vaste klant in de top 4 van de derde divisie, maar heeft ook al 3 maal eerder de beker gewonnen met het huidige team. Het liet de eerste set zien dat ze weer graag de finale zouden bereiken. Met sterke serviceseries van NOVO kon Gemini niet in zijn spel komen. NOVO won de set makkelijk met 16-25, maar moest direct in de tweede set haar meerdere kennen in een nieuwe opstelling van de thuisploeg. De set ging met 25-17 naar Gemini-Kangeroes en daarna was het stuivertje wisselen. De verdienstelijke Jeroen van Eijk werd afgewisseld door Tim Oortwijn om het spel snel uiteen te zetten. Beide spelverdelers konden Tom van de Meer en Sam van Straten op de buitenkanten vinden door afwisselend spel met de middenspelers Gijs Paulides en John Klinkenberg. Beide ploegen vochten tot het einde en voor ieder punt werd gestreden. NOVO kwam als winnaar uit de bus in de derde set met 24-26, waarna de koek op was bij de thuisploeg.

NOVO speelde met veel plezier en snel spel de vierde set uit waarin Dennis Glasbergen ook vrijuit zijn punten kon scoren. Met 17-25 werd NOVO de winnaar van de avond en zo mogen de Noordwijkse volleyballers het in de halve finale opnemen tegen Limes uit De Meern. Vives neemt het in de halve finales op tegen VC Allvo uit Edam.

Uit de krant