De dames van MSV konden weer een winstpartij bijschrijven in de boeken. | Foto: PR

Ook DIOS gaat aan zegekar MSV Handbal

Algemeen Sport

handbal ♦ Met nog 4 wedstrijden in dit zaalseizoen te gaan was DIOS uit Den Hoorn de tegenstander voor deze zondag. Als tweede in de poule net onder koploper Olympia uit Wassenaar zou winst de tweede plaats verstevigen.

Het eerste doelpunt was voor DIOS, maar Karin van den Berg maakte weer gelijk. Steeds was het DIOS die weer als eerste scoorde en MSV weer gelijk kon maken. Tot de stand 4-4 waarbij de doelpunten op namen kwamen van Karin en Rozi Prins, ging het gelijk op. Door de snelheid uit de wedstrijd te nemen en door het in starten van de hoeken raakte de verdediging van DIOS wat in de problemen. MSV wist vele malen te scoren en uit te lopen naar 5-10. De opbouwers konden door de chaos in de verdediging nog een aantal doelpunten maken.

Door goed vrij- en overspelen naar de cirkelspeelster kon MSV een voorsprong opbouwen. Een prachtige break-out van Joyce Godé die ontstond door een aanvalsfout, werd netjes gescoord met een sprongworp precies in de kruising. Mede door doelpunten van Joyce, Anne en Emma Schepens werd een ruststand bereikt van 7-13 in het voordeel MSV.

In de rust werden goede afspraken gemaakt omdat MSV waakzaam moest zijn op break-outs die in de tweede helft zouden kunnen volgen.
MSV mocht de bal uitnemen voor de tweede helft en weer werd het een nagelbijtende wedstrijd.

Met mooi handbal voor het publiek. DIOS probeerde tot scoren te komen met afstandschoten of inderdaad een break-out. Maar door uitstekend keeperswerk van Sonja Loos lukte het niet tot scoren te komen. De wedstrijd blijf sportief met af en toe een fel randje. MSV scoorde in de tweede helft nog een paar keer, maar niet alles lukte meer. De voorsprong die in de eerste helft bleek voldoende maar slonk toch wel iets. Door een goede verdediging, aanvallend wisselend spel te laten zien en een top keepster kon de winst weer mee naar Noordwijk. De einduitslag was 15-18 voor MSV.

Volgende week hebben de dames een weekend vrij maar 5 maart spelen zij om 12.00 uur in de Duinwetering tegen Hellas uit Den Haag.