Ingezonden mail

‘Meilandje; naïviteit of publiciteitsstunt?'

Noordwijk n "De familie Meiland is zo zoetjes aan grossier van het aankopen, renoveren exploiteren van oude kastelen, boerderijen en (verouderde) panden. Zij hebben inmiddels een schat aan ervering opgedaan en zijn gepokt en gemazeld zou je zo denken. Echter, niets is minder waar. Het laatste project, pension Code Rosé, kon niet van start gaan omdat er geen juiste vergunning aan ten grondslag lag.

Je zou mogen verwachten dat de familie inmiddels door de wol geverfd, ervaring heeft opgedaan hoe om te gaan met landelijke overheid, provincie en gemeenten. Dat de familie het misschien over het hoofd heeft gezien zou kunnen maar dan zijn er altijd nog wel een aantal deskundigen om hen heen die hen voor onheil zouden kunnen behoeden.

Nee, de familie ging zonder slag of stoot aan de slag en pas bij de aanvang van de exploitatie kwam men er achter dat er een exploitatievergunning aangevraagd had moeten worden.

Naïviteit? Ik denk meer aan een publiciteitsstunt om nog meer kijkers voor de tv-programma’s te strikken. Het zal best goedkomen met het pension, daar ga ik tenminste van uit.

Voor een volgend project zou ik de familie Meiland de volgende spreuk mee willen geven:

Bezint eer gij begint, zo voorkom je moeilijkheden.

Succes met het pension overigens."


Kees van Dam