Afbeelding
Foto:

Theaterwandeling in oude dorpskern

cultuur n Theatermaker Martine Zeeman verraste haar publiek in drie uitverkochte voorstellingen met een theaterwandeling door de Voorstraat en de Offemweg in het zonovergoten Noordwijk op zaterdag 27 mei. 

Door Ina Verblaauw

Met een start en kort optreden in het Theaterhuis, ging het publiek in twee groep op wandeling naar diverse locaties. En dat was verrassend voor de toeschouwers. De tuinen zijn verborgen juweeltjes. Elke locatie had een eigen setting met een eigen thema. Op humoristische wijze probeerde Martine haar groep na een voorstelling weer aanstalten te laten maken naar het volgende optreden met als credo “doorlopen”. De optredens waren divers qua tijdsbeeld en onderwerp. Alle optredens waren omlijst met live muziek. Allerlei thema’s kwamen aan de orde: maatschappelijke verhoudingen, Magere Hein kwam voorbij, de willekeur van het leven “waarom ik”, maatschappelijke verhoudingen en het praten naar de ander zonder te luisteren. Knap om deze thema’s in een tijdsbestek van ca. 10 minuten aan de orde te stellen. Het leverde humorvolle scenes op. De voorstellingen gaven stof tot nadenken. En dat was precies de bedoeling van Zeeman.


NSL valt in de prijzen 

hardlopen n Tientallen fanatieke hardlopers reisden vorige week af naar het sportpark van de Pioniers in Hoofddorp om hun laatste kans te grijpen om punten te scoren voor het Zorg en Zekerheid Circuit. De Atletiekvereniging Noordwijkerhoutse Strandlopers (NSL) hadden verschillende kanshebbers in huis en dat was te merken.

Onder mooie, warme omstandigheden werden de kilometers afgelegd en de lopers boden flink tegengas. Na afloop werden de dag- en circuitprijzen uitgereikt en dat was een feestje op zich. Ronald Seijsener, Koen Zonneveld, Linda Damen, Ronique Gerlof, Sandra Seijsener, Joke van der Poel, Robin Gerlof, Jelka van Leeuwenberg, Leny van der Plas en Margriet Vonk mochten met een mooie prijs naar huis.

Afbeelding