Creatief opvoeden met weinig euro's

online n Het Centrum voor Jeugd en Gezin Hollands Midden houdt in samenwerking met kinderpsycholoog en opvoedkundige Tischa Neve het webinar 'Creatief opvoeden met een kleine beurs'. Het is bedoeld voor kinderen van 0 tot 14 jaar en staat online klaar om bekeken te worden. Neve geeft in 2023 meerdere webinars voor ouders en opvoeders in Hollands Midden. Webinars over verschillende onderwerpen en voor ouders/opvoeders van kinderen in verschillende leeftijden. 

De webinars zijn gratis en zijn tot en met 31 januari 2024 terug te zien op www.cjgcursus.nl.


Mooie schilderijen van Jan Ruigrok

noordwijkerhout n Op de begane grond van Topaz Munnekeweij hangen nog tot eind september de kunstwerken van Jan Ruigrok. Naast zijn werk in de bollen en bloemen begon Ruigrok in 2000 met schilderen. Inmiddels is hij gepensioneerd en heeft vele schilderijen gemaakt. Na september is er weer ruimte voor nieuwe exposanten. Neem hierover contact op met Marijke den Elzen, 088-9211401.


Midzomernachtwandeling

noordwijkerhout n Atletiekvereniging NSL (Noordwijkerhoutse StrandLopers) houdt zondag 18 juni de elfde Midzomernachtwandeling. Een wandeling van 20 kilometer door Noordwijkerhout, bos, duin en over het strand. Ieder jaar wordt een nieuwe route van 20 kilometer samengesteld. Start is om 4.30 uur vanaf de Postduivenvereniging De Duinklievers, Wagenmakerswerf 3. De finish is bij de Witte Kerk. Inschrijven via: www.av-nsl.nl.


26e editie van de Luba Ladies Classics  

noordwijk(erhout) n Op 17 juni wordt de 26e editie van de Luba Ladies Classic gereden door 150 top-wielrensters, die door alle vier de kernen van Noordwijk fietsen. Naas de renners staat Noordwijk deze dag bol met volgauto’s, de pers, juryleden, gemeentelijke hulpdiensten en vooral niet te vergeten de vele vrijwilligers die ervoor zorgen dat de klassieker ordentelijk en veilig verloopt. 

De wedstrijd start om 16.30 uur op de Koningin Wilhelmina Boulevard en er wordt gestreden over afstand van 118 km.


Slechtvalken informatiedag.

noordwijkerhout n De Vereniging voor Natuur en Vogelbescherming Noordwijk organiseert een informatiedag over de broedende Slechtvalken op de toren van NH Conference Centre Leeuwenhorst aan de Langelaan 3. Op zondag 4 juni van 10:00 tot 15.00 uur zal onder deskundige begeleiding voorlichting worden gegeven over de broedende Slechtvalken op deze locatie.