Bezuinigen…

De gemeente Noordwijk is al een paar jaar aan het vergaderen over de herbouw van de Schelft. Zaterdag 14 november 2020 brandde het centrum volledig af. De sportzalen, de feestlocaties en het zwembad bleken uiteindelijk als reddeloos verloren beschouwd te moeten worden.

En toen begon een hele geschiedenis die zicht tot op heden ontrolt. Hoeveel betaalt de verzekering en wanneer onder welke voorwaarden? Hoe gaat de nieuw te bouwen locatie er uit zien? Wie kan er gebruik (blijven) maken van die nieuwe Schelft? En een heel belangrijke vraag: hoeveel moet dat allemaal gaan kosten?

Er ligt nu een aantal voorzetjes bij de gemeenteraad op tafel en er zullen pijnlijke keuzes moeten worden gemaakt om de financiën rond te krijgen. 

Denk aan het verhogen van de belastingen met een paar procent. Of aan het invoeren van ‘betaald parkeren' in Noordwijkerhout. Maar ook de bibliotheek ontkomt misschien niet aan de verkoop. Levert toch weer een besparing op van 3 ton. En de Kaninefaaten? Tja, minder ruimte om hun spullen op te bergen. En ODI? En de grootte van de sportfaciliteiten? En hoe groot wordt eventueel het zwembad of gaat dat helemaal niet door? De kaasschaaf gaat over nogal wat grote uitgavenposten.