Historische lezing over D-day

noordwijk n Dinsdag 6 juni geeft Koen Marijt (ook wel bekend als Koen van Toen) een historische lezing over D-day en de slag om Normandië. Dat speciaal deze dag gekozen is voor de lezing is geen toeval: het is dan precies 79 jaar geleden dat de langverwachte geallieerde landing in Noord-Frankrijk plaatsvond. Als vanouds vindt de lezing plaats bij strandpaviljoen J. van Roon, aan de Koningin Wilhelminaboulevard (afrit 14). Deelname 10 euro, inclusief een kopje koffie of thee. Aanmelden is wel noodzakelijk via info@koenvantoen.nl 

De Lezing duurt van 19.30 tot 21.00 uur. 


Voorjaarsconcert Harpe Davids

noordwijkerhout n Muziekvereniging Harpe Davids houdt zondag 4 juni een zomerconcert. De leden zijn onder de leiding van dirigent Sjaak Verloop de afgelopen maanden druk bezig geweest een aantal prachtige muziekwerken in te studeren, waaronder een instrumentele versie van MacArthur Parc en Utopia. Locatie: St Victorkerk, aanvang 14.00 uur, toegang gratis. Meer info: www.harpedavisnwh.nl.


Groeien in ouderschap

noordwijkerhout n Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Noordwijkerhout organiseert binnenkort de workshop Groeien in ouderschap voor ouderparen van een baby tussen de 0 en 1 jaar. En dan ben je ouder: vader of moeder. Natuurlijk heb je je hierop voorbereid. Maar eerlijk is eerlijk, wat het echt is dat kon niemand je van tevoren uitleggen. Tijdens de workshop Groeien in Ouderschap bespreken we allerlei thema’s die te maken hebben met ouderschap, zoals: Hechten met de baby, hoe moet dat eigenlijk? En hoe zorg je voor een goede band met je baby? En hoe houd je oog voor je partner en hoe houd je het leuk? Deze interactieve workshop helpt deelnemers in het ouderschap te groeien en de hechting met hun baby te versterken. De workshop is op maandag 5 juni 2023 van 19.30 tot 21.30 uur bij het CJG Noordwijkerhout, Via Antiqua 23. Deelname aan de workshop is gratis. 

Meer info: www.cjgcursus.nl.


Aan de slag met kindergedrag

noordwijk n Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) houdt donderdag 1 en 8 juni de workshop Aan de slag met uitdagend kindergedrag! voor ouders met kinderen van 2 tot 12 jaar. Wil je op een prettige manier met je kind winkelen of een activiteit ondernemen? Wil je kind niet naar bed of slaapt het slecht? Zitten je kinderen elkaar voortdurend in de haren? Deze workshop leert deelnemers op een positieve manier om te gaan met uitdagend kindergedrag, volgens de Triple P methodiek. Op de tweede avond kiezen de deelnemers een onderwerp waarmee ze aan de slag willen. De workshop bestaat uit twee bijeenkomsten, donderdag 1 en 8 juni van 19.30 tot 21.30 uur en kost 10 euro. (ouderparen 10% korting). Locatie: Zalencentrum De Vinkenhof, Achterzeeweg 1. Aanmelden (verlicht) via www.cjgnoordwijk.nl.