Afsluiting seizoen Bowling

Noordwijkerhout n Het bowlingseizoen van de Bowlingvereniging zit er weer op. 


All American Bowling is kampioen geworden. Het seizoen is traditiegetrouw afgesloten met de teamkampioenschappen. Hierbij strijden de vier beste teams van elke speelavond om de titel Beste team van de vereniging. Voor het seizoen 2022-2023 is dat het team the Bowling Stones geworden. De eindstand is: 1) The Bowling Stones (2347), 2) BAM (2200), 3) Burning Balls (2190), 4) Lieverdje/Iets Anders (2184), 5) Mohatra (2137), 6) Warmerdam (2127), 7) Peut (2121) en 8) All American Bowling (2049). 

Meer info: www.bowlingverenigingnoordwijkerhout.nl, William van der Meij (06-22667423) of kom langs op één van de speelavonden (vanaf september op dinsdag om 20.00 uur of woensdag om 20.30 uur).


VVSB wint laatste thuiswedstrijd 

Noordwijkerhout n De laatste reguliere competitiewedstrijd op eigen bodem heeft VVSB winnend weten af te sluiten. 


Door Stefan van den Burg 

VVSB startte sterk door binnen twee minuten de score te openen via Jesse van Nieuwkerk. Even later was het alweer snel gelijk door Samed Oztoprak, maar aan het begin van de tweede helft deed Van Nieuwkerk opnieuw van zich spreken. Na een publiekswissel van de afscheidnemende Jelmer Vijlbrief kopte Guus Verver de definitieve 3-1 binnen. VVSB opende met een voltreffer. Het was Jesse van Nieuwkerk die op aangeven van Ian van Otterlo al na twee minuten voor de openingstreffer zorgde. Lang bleef deze stand niet op het scorebord staan, want Samed Oztaprak profiteerde van mistasten achterin bij VVSB en zorgde voor de gelijkmaker. Na de thee deed VVSB wat het in de eerste helft ook al deed, namelijk snel scoren. Op links ontsnapte Jermano Lo Fo Sang aan de verdediging van OSS'20. Zijn pass op Van Nieuwkerk was panklaar waardoor de aanvaller van VVSB zijn ploeg op een 2-1 voorsprong bracht. Met nog zo'n 5 minuten op de klok ging iedereen op Sportpark de Boekhorst staan voor het afscheid van Jelmer Vijlbrief. De verdediger van VVSB neemt komende zomer na 11 seizoenen afscheid van het paars-geel en kreeg hiermee alvast zijn applauswissel. Ruim 260 wedstrijden staan er achter zijn naam. Met zijn assist op de 2-3 tegen FC Den Bosch en deel uitmakend van de gouden ploeg rondom de bekerhistorie mag de geboren Leiderdorper zichzelf met recht een Noordwijkerhouter noemen. 

Invaller Guus Verver zorgde vlak voor het verstrijken van de officiële speeltijd voor de bevrijdende 3-1. Door deze overwinning is de tweede plaats een zekerheid en is het resultaat van zondag tegen JOS Watergraafsmeer ondergeschikt. Om te kunnen promoveren naar de Tweede Divisie zullen er drie rondes overleefd moeten worden. Elke ronde bestaat uit een thuis- en uitwedstrijd. De eerste ronde is op 31 mei uit tegen de laagstgenoteeerde periodekampioen uit de zaterdag derde divisie. De return is op 3 juni.