Maar liefst 22 voetbalverenigingen doen mee met de regionale actie ‘Voetbal is respect’. | Foto Willemien Timmers
Maar liefst 22 voetbalverenigingen doen mee met de regionale actie ‘Voetbal is respect’. | Foto Willemien Timmers Foto Willemien Timmers

Voetbal is respect

voetbal n Maar liefst 22 voetbalverenigingen doen mee met de regionale actie ‘Voetbal is respect’, een actie om een sportief voetbalklimaat op de clubs te verstevigen. Leden van de scheidsrechterscommissie van FC Oegstgeest zijn deze actie gestart, en daarom doet de club enthousiast mee.

Op zaterdag 21 januari werd in de stralende zon de actie symbolisch in gang gezet bij de eerste wedstrijden na de winterstop door FCO-scheidsrechter André Hooglander. ‘Voetbal is respect’ houdt in dat alle spelers en spelleiders elkaar voor de wedstrijd sportief begroeten met een high five of een ‘boks’. “Zo is de start alvast een vriendelijke”, vertelt de scheidsrechter. “En voor de onderlinge verstandhouding tussen de spelleiding en de spelers van beide teams is het goed elkaar kort één-op-één ontmoet te hebben. Ik ben blij dat er in de regio brede steun is voor deze actie.”


Vriendelijk

Het bestuur van FC Oegstgeest werkt graag mee aan dit initiatief omdat het bijdraagt aan een sportieve sportomgeving. “Die is er al bij FC Oegstgeest en die willen wij versterken. Een omgeving waarin we met respect voor elkaar en binnen de regels de voetbalwedstrijd spelen. We gaan voor prestatie en plezier en starten met een vriendelijke begroeting.”


Een eerdere, beperktere, actie uit seizoen 2016-17 richtte zich op de jeugd, nu zetten de verenigingen in op alle teams. Overigens zijn de meeste eerste seniorenteams al gewend elkaar te begroeten.


De deelnemende clubs: ASC, EMM’21, Blauw-Zwart, DoCos, FC Lisse, FC Oegstgeest, Foreholte, vv Hillegom, Kagia, vv Katwijk, Meerburg, Noordwijk, Quick Boys, Rijnvogels, Sporting Leiden, SJC, Ter Leede, Teylingen, Valken ’68, Van Nispen, VVSB en Warmunda.


MEERKunst is terug in het Cultuurcafé

kunst n Het blijft verrassend hoe de MEERKunstenaars hun Noordwijkse inwoners vastleggen op papier of doek. Dit keer zat Mr. Edris Aibach model. U kent hem wellicht van het vele vrijwilligerswerk dat hij doet bij diverse organisaties van vluchtelingenwerk. Daarnaast bereidt hij als meester-kok graag de lekkerste gerechten voor zijn medemens. 

Alsof hij nooit anders gedaan heeft, poseerde Edris met het grootste gemak en met veel geduld voor de kunstenaars. Zij deden op hun beurt hun best hem in zo kort mogelijke tijd te portretteren en de resultaten zijn de moeite waard.  


Wil je de kunstenaars live in actie zien, kom dan zelf de laatste vrijdag van de maand ter plekke kijken om iets van de magie van de teken- en schilderkunst mee te maken. 


Bezoek ook de MEERKunst-pagina op Facebook want in verband met deelname aan de Biënnale van Noordwijk kan de locatie de komende keren afwijkend zijn van het vertrouwde Cultuurcafé. 


Wethouder op bezoek bij Reuring 

reuring n Op donderdag 26 januari waren wethouder Dennis Salman en beleidsmedewerker Anneke Koster op bezoek bij Reuring Noordwijkerhout. Reuring Noordwijkerhout is een samenwerking van GGZ Rivierduinen, de gemeente Noordwijk en Reuring 's Heeren Loo. 


Sinds januari is op de dinsdagochtend Stichting Lumen aangesloten bij STIP, steun en informatiepunt. Het was een gezellige middag en de wethouder nam de tijd om in gesprek te gaan met de bezoekers van Reuring. Er werden mooie vragen gesteld en gesprekken gevoerd. Ondertussen werd er heerlijke soep gemaakt door een vrijwilliger van Reuring, terwijl een andere vrijwilliger meehielp met de activiteit. 


Tijdens het bezoek kwam ook het sporten met de buurstsportcoach aan bod. Elke dinsdagochtend is er sport en bewegen met de buurtsportcoach bij Reuring Noordwijkerhout. Bij droog weer wordt er buiten gesport. Het is inmiddels uitgegroeid tot 30-35 sporters. Het bewegen brengt plezier, je voelt je fit en iedereen kan meedoen. 


Op elke locatie van Reuring kan je sporten/bewegen met de buurtsportcoach. Na afloop is er koffie, zijn er diverse activiteiten, voor meer informatie zie de website.