Marie-José Fles (l) en Monique Roscher. | Foto: pr.
Marie-José Fles (l) en Monique Roscher. | Foto: pr. Foto:

Kaarten bij vv Noordwijk

kaarten n Op 3 februari organiseert Supportersclub vv Noordwijk weer haar maandelijkse klaverjasavond. 

We starten om 19.30 uur in de kantine van vv Noordwijk en er zijn mooie prijzen te winnen! Inleg €3,-. 




Archief van PVON naar Erfgoed Leiden

overdracht n Het archief van het PVON, het Vrouwentrefpunt en de Emancipatiecommissie Noordwijk overgedragen door Marie José Fles aan Monique Roscher van Erfgoed Leiden en Omstreken

Op 20 januari heeft voormalig voorzitter van het PVON en de Emancipatiecommissie, Marie José Fles het archief overgedragen aan Erfgoed Leiden en Omstreken. Woordvoerster van Erfgoed Leiden zegt ‘Heel blij’ te zijn met het archief en zal het archief inventariseren en verwerken waarna het beschikbaar komt voor geïnteresseerden op www.erfgoedleiden.nl.

Gevraagd naar de reden van de overdracht van het archief geeft Marie José Fles aan: ‘Tijdens mijn voorzitterschappen van het PVON (Progressief Vrouwen Overleg Noordwijk) en de Emancipatiecommissie heb ik alles, inclusief mijn persoonlijke aantekeningen, in archiefmappen opgeborgen. Toen ging álles nog via papier. Het papieren archief lag bij mij thuis al vele jaren in een kast te verstoffen. Het is goed dat zo'n ‘vrouwen' archief ook openbaar wordt'. Zo'n vijf archiefmappen en een grote schoenendoos vol met diverse archiefstukken zoals Nieuwsbrieven en zogenaamde intekenboeken, zijn overgedragen.