Lezing van Fred Koning over de bosuil

noordwijk n De Vereniging voor Natuur-en Vogelbescherming houdt vrijdag 27 januari in het Jan Verwey Natuurcentrum een lezing. Deze wordt gedaan door Fred Koning en gaat over de bosuil. De lezing begint om 20.00 uur en de entree is gratis. Fred Koning inventariseert sinds 1961 het gehele gebied van de Amsterdamse Waterleiding Duinen op roofvogels en uilen. De nesten worden opgezocht en gecontroleerd op broedsucces. Na hun komst in 1961 nam de bosuil snel toe tot 25 à 30 paar om daarna in te zakken tot de huidige 12 tot 14 paar.


Workshop Stifgedicht in de bieb

noordwijkerhout n Op 26 januari is het Gedichtendag én start Poëzieweek. Tijdens Poëzieweek bundelen vele poëziepartners in Vlaanderen en Nederland de krachten om poëzie onder de aandacht te brengen. Ook de Bibliotheek in Noordwijkerhout besteedt hier tijdens de Koffie+ aandacht aan op donderdag 26 januari van 10.30 tot 12.00 uur. Een stiftgedicht, oftewel blackout poetry is een gedicht dat niet ontstaat door te schrijven, maar door te schrappen. Bij deze workshop gaan de deelnemers zelf aan de slag met deze creatieve manier van dichten. Deelname is gratis, maar vooraf aanmelden is verplicht en kan via de website van de Bibliotheek Bollenstreek www.bibliotheekbollenstreek.nl.


Winterconcert Jeanne d'Arc 

Noordwijkerhout n Zondag 29 januari speelt in De Parade aan de Van der Weijdenlaan 2a, muziekvereniging Jeanne d'Arc haar bijzondere winterconcert. Komen kijken en luisteren én genieten is helemaal gratis. Meer info: www.stjeannedarc.nl. 


Museum Noordwijk is er voor iedereen 

Noordwijk n Het Museum Noordwijk wil iedereen de mogelijkheid geven om de bijzondere tijdelijke tentoonstelling over kunstedelsmid Siem van den Hoonaard te bezoeken. Voor mensen die gedurende de dag doordeweeks en in het weekend niet in de gelegenheid zijn opent het museum op vrijdag 3 februari van 19.00 tot 21.00 uur speciaal haar deuren. Op zondag 5 februari (12.00 - 16.00) is de toegang tot het museum voor iedereen zelfs gratis. Volgens Frans van Duijn, curator van de tentoonstelling zou het mooi zijn als mensen deze dag gebruiken om iemand mee te nemen die hier normaal geen geld aan zouden spenderen: "En we hopen hiermee ook de groepen te bereiken die niet zo snel naar een museum gaan, zoals jongvolwassenen, vluchtelingen en eenzame ouderen. Zonder toegangsprijs is er geen drempel om even binnen te stappen om te kijken hoe je het vindt en kun je zo weer weg als het niks is, maar dat kan ik mij niet voorstellen, want iedereen wordt gegrepen door het werk van Siem."


De tentoonstelling is nog te bezoeken tot en met 6 maart.