Nieuwe plannen voor migranten in oude Bowling

huisvesting n De gemeente verwacht binnenkort een aanvraag om in het voormalige bowlingcentrum woonruimte te creĆ«ren met het doel om daar arbeidsmigranten te huisvesten. Wethouder Theo Alkemade bevestigt dat er inmiddels een aantal keren is gesproken met de initiatiefnemer. 

De wethouder maakt duidelijk dat het college een andere invulling van het gebied voor ogen staat. En dat is een andere ontwikkeling realiseren met specifieke woonfunctie zo mogelijk voor verschillende doelgroepen. 

Opvallend detail: voormalig wethouder Henry de Jong wees eerder, namens het college, een plan voor sociale woningbouw op die plek af.

Alkemade bevestigt nu dat er inmiddels in Noordwijk wel degelijk mogelijkheden zijn om bestaande bedrijfsgebouwen in te richten als woonruimte. De gesprekken daarover met een initiatiefnemer hebben geleid tot het advies om een vergunningsaanvraag in te dienen waarbij wordt getoetst of aan alle geldende regels en voorwaarden wordt voldaan. 


   De nood is hoog

De wethouder weet dat het zal gaan om huisvesting van internationale werkers. Een doelgroep die de volle aandacht heeft van de gemeentelijke politiek. Met grote regelmaat wordt daar over gesproken en het besef is er dat in de streek de nood heel hoog is.

Desgevraagd reageert eigenaar Paul Brandjes van De Raad Bouw en zegt dat het gebouw al eerder is verhuurd via een vijfjarig huurcontract. Zijn huurder heeft intussen verzocht om een interne verbouwing te mogen realiseren. Brandjes benadrukt zijn belofte dat hijzelf vier jaar geen initiatief wil nemen voor welke ontwikkeling in Noordwijk dan ook. In een recentelijk overleg met de gemeente heeft hij dit opnieuw bevestigd.