Matthias Krankemann legt uit waarom goed poetsen zo belangrijk is. | Foto: PR.
Matthias Krankemann legt uit waarom goed poetsen zo belangrijk is. | Foto: PR. Foto:

Geen rekenen of taal: maar poetsen!

schoon n De experts van Poetslokaal leerden de kinderen uit groep 5 van de Witte School vorige week hoe belangrijk het is om je tanden goed te poetsen. Geen overbodige luxe in deze zoete sinterklaastijd.

Vandaag geen taal of rekenen maar tandenpoetsles. De leerlingen hebben er zin in, ook al is het het laatste uur van de schooldag. ‘Poetsmeester’ Matthias Krankemann begint met de vraag wie vanmorgen zijn of haar tanden heeft gepoetst. Het merendeel van de klas steekt enthousiast zijn vinger op. ‘En wie heeft dat gisteravond ook gedaan?’ 


De drie B's

Niet alle vingers gaan omhoog en dat is een mooi begin voor Matthias die samen met ‘poetsjuf’ Cindy voorlichting geeft op scholen en in Voorhout het Poetslokaal is begonnen. De interactieve manier waarop deze les plaatsvindt, lokt de leukste reacties uit. De leerlingen zijn verbaasd om te horen hoe de bacteriën op hun tanden dansen, plassen en poepen als er zoetigheid als snoep of frisdrank in de mond komt. Matthias geeft de gouden tip: de drie B’s. Daarmee bedoelt hij: eerst de binnenkant van de tanden poetsen, dan de buitenkant en vervolgens de bovenkant van de tanden en kiezen. De klas poetst vrolijk mee, net zolang totdat de zandloper in twee minuten is leeggelopen. ‘Want zolang moet je dus poetsen.’ vult Matthias aan. Na de presentatie, de quiz en het twee minuten ‘droog’ tanden poetsen krijgen de kinderen onder applaus van het poetsteam én van hun klasgenoten hun poetsdiploma uitgereikt. Ook nemen ze een goodiebag mee naar huis waarin kindertandpasta zit, een zandloper en water, want dat is nou eenmaal veel beter voor je tanden dan frisdrank of sap.


Ook andere klassen van de Witte School kregen poetsles. Kinderen tot 18 jaar kunnen voor advies op het gebied van mondhygiëne terecht bij het Poetslokaal in Voorhout. Ook bij angst voor de tandarts zijn kids hier aan het juiste adres. Behandelingen en advies worden vergoed vanuit de basisverzekering. www.poetslokaal.nl.


Grote belangstelling voor interland Nederland-Frankrijk

voetbal n De eerste jeugdinterland in het 'stadion' van SJC bleek een zeer succesvol evenement. Bijna 990 belangstellingen zochten een plaatsje op de tribune en rondom het speelveld waar de vrouwen O17 van beide landen elkaar troffen in een oefenwedstrijd op weg naar de selectie wedstrijden voor plaatsing voor het EK.

Het organisatieteam had vooraf alle verenigingen uit de omgeving uitgenodigd met hun vrouwenteams steun te komen betuigen aan Oranje. Waar duidelijk zichtbaar positief op was gereageerd. De enthousiaste toeschouwers zagen een zeer aantrekkelijke wedstrijd die een dynamisch verloop kende. Bij Nederland vielen vooral Aniek Jansen (PSV) en Eva Oude Elberink (FC Twente) op. Zij hadden een belangrijk aandeel in het gevaar wat de Nederlandse aanval in de stugge verdediging van de Fransen kon stichten.

Nederland kwam al snel op voorsprong maar niet veel later al maakten de Franse meiden de gelijkmaker. En zo werd er steeds om beurten gescoord waarbij Nederland kort voor tijd nog op een 4-3 voorsprong stond. Maar uiteindelijk eindigde de wedstrijd toch op 4-4. Waarmee bondscoach Thomas Oostendorp na afloop natuurlijk bepaald niet tevreden bleek. Oostendorp: ‘Natuurlijk mogen we zo’n voorsprong niet meer uit handen geven. Maar er waren genoeg lichtpintjes en we gaan met vertrouwen op weg naar mogelijke deelname aan het EK O17. Hij had een tegenstander gezien die vooral fysiek sterker bleek. Daarnaast verweet hij zijn team vooral slordig te hebben gespeeld en stelde vast dat dit onderdeel het veel beter moet. (Lees het hele verslag op: www.denoordwijker.nl)


Happy Bodies wint Dutch Fitness Award

onderscheiding n In Noordwijk is Happy Bodies de winnaar van de Dutch Fitness Award. Dit betekent dat ze de hoogste waardering hebben gekregen van alle fitnessclubs: een 9,14! En daar zijn ze best trots op!

De fitnessclub aan de Kerkstraat is beoordeeld op service, prijs/kwaliteit en resultaat en daarmee tot beste fitnesscentrum van Noordwijk uitgeroepen. 

Ze willen de leden bedanken en iedereen die op ze heeft gestemd. Happy Bodies is een uniek fitnessconcept waarbij sporters in 35 minuten per training het hele lichaam trainen. Het is enorm gebruiksvriendelijk met veel resultaat. Kijk voor meer informatie op www.happybodies.nl/locaties/noordwijk/

Afbeelding