Noordwijk verslaat IJsselmeervogels met 2-0

voetbal n Noordwijk tegen IJsselmeervogels was op papier een klassieker. Traditioneel een wedstrijd van 2 opponenten die elkaar geen duimbreedte wensten toe te geven. Maar de ooit legendarische zaterdagploeg, die nationale bekendheid verwierf door als cupfighter de halve finale van de KNVB-beker te bereiken, bleek deze middag maar weinig op de geduchte tegenstander van weleer.

In de openingsfase namen ‘de Rooien’ wel direct het initiatief en de ploeg van Zethof speelde heel ‘On- Noordwijks’. Het oogde in ieder geval als een zeer behoudende strijdwijze met het doel tegengoals te voorkomen. En het zat de roodwitten ook niet tegen.

Al vroeg in de wedstrijd zette aanvoerder Emiel Wendt vervolgens de toon door feitelijk heel gemakkelijk de 1-0 aan te tekenen.

IJsselmeervogels pakte daarop toch weer het initiatief ook al omdat Noordwijk dit toe stond. En de Spakenburgers leken met regelmaat op weg naar de gelijkmaker. Al na een minuut later was er een gevaarlijke vrije trap te noteren en kort daarop liep Bouwman tegen een nuttige gele kaart op bij het succesvol voorkomen de gelijkmaker. Maar de indruk bleef dat Noordwijk deze middag de regie kon voeren.

Teun Zethof koppend

Noordwijk ontsnapte wel opnieuw toen scheidsrechter Daan Schaper een in de kluts gemaakte handsbal van diezelfde Bouwman, kennelijk als niet opzettelijk beoordeelde. De roodwitten verbleven veel op eigen helft maar loerden op tegenaanvallen en forceerde na bijna een half uur succesvol een corner. Het was de mee naar de 16 gestuurde Teun Zethof die zijn tegenstander professioneel onschadelijk maakte en de bal koppend achter vertwijfeld graaiende keeper deponeerde: 2-0.

Een fraai en nuttig doelpunt dat Noordwijk overigens volledig tegen de verhouding in op een comfortabele voorsprong zette. En ook in de periode tot het rustsignaal creëerde de Vogels volop mogelijkheden maar mistten de scherpte om de aansluitingstreffer te maken.

‘Niet scoren’

IJsselmeervogels begon de 2e helft direct met een keihard schot op doel die door keeper Jansen maar met mooie kon worden gepareerd. Al heel snel wisselde coach Zethof en bracht de jonge El Yaakoubi voor Van Oosten die een aantal malen de verkeerde keuzes leek te maken. Toch bracht dit niet het verschil en de mogelijkheden stapelden zich op. Trainer Peter de Gunst verzuchtte naar aanleiding van een serie niet verzilverde mogelijkheden, duidelijk hoorbaar: ‘Wij gaan vanmiddag niet scoren.’

En dat bleek een juiste profetie. Noordwijk werd meer dan nadrukkelijk in de verdediging gedrongen en echte counters bleken er nu eens niet in te zitten. Ook niet toen de gedreven Lucas Koopmans nog een tiental minuten de kans kreeg zich te bewijzen. Verdedigend bleven De Vogels bleven verdedigend feitelijk gemakkelijk overeind maar aanvallend zagen zij geen kans om Noordwijk op de knieën te krijgen. Met als logisch gevolg dat Noordwijk als overwinnaar het strijdtoneel kon verlaten.

Zaterdag speelt Noordwijk een uitwedstrijd tegen laagvlieger TEC. Zij wonnen eveneens en behaalde 3 punten door Jong Volendam met 1-2 te verslaan. Toch is de favoriete rol voor Noordwijk en bij winst handhaaft Noordwijk zich in de subtop.