Bieb Noordwijk.|Foto: Rob v Dullemen.
Bieb Noordwijk.|Foto: Rob v Dullemen. Foto: Rob van Dullemen

Eerste corona herhaalprikdag groot succes

noordwijk n Bijna 250 mensen haalden vrijdag in de bibliotheek in Noordwijk een corona herhaalprik. 

Daarmee was de eerste prikmiddag op deze pop-up vaccinatielocatie een groot succes. Ook de komende drie vrijdagen (25 november, 2 en 9 december) is het nog altijd mogelijk om in de bibliotheek tussen 12.00 en 16.00 uur een herhaalprik te halen. Een afspraak maken is niet nodig. De eerste prik in de bibliotheek was voor Marina van Ingen uit Noordwijk.

Om dat te vieren kreeg ze behalve een herhaalprik óók een mooie bos bloemen. Met pop-up vaccinatielocaties wil Hecht GGD Hollands Midden zo veel mogelijk mensen de mogelijkheid bieden om makkelijk en dichtbij een herhaalprik te halen. Uit de hoge opkomst in Noordwijk blijkt dat daar behoefte aan is. Ook in andere gemeenten in de regio opent Hecht GGD Hollands Midden pop-up vaccinatielocaties. Bijvoorbeeld in Nieuwerkerk aan den IJssel, Katwijk, Voorschoten, Lisse en Lekkerkerk. En er komen wekelijks nog nieuwe locaties bij. 

De herhaalprik is voor iedereen van 12 jaar en ouder, die de basisserie coronaprikken heeft afgerond. Ook wanneer iemand na deze eerste basisprik(ken) al een of meerdere herhaalprikken heeft gekregen, mag er nu opnieuw een herhaalprik worden gehaald. Dat kan vanaf drie maanden na de laatste coronaprik of coronabesmetting. Neem een geldig identiteitsbewijs mee naar de priklocatie. Op ggdhm.nl staat meer info.