Martijn van Trigt in actie. | Foto: Johanna Oskam.
Martijn van Trigt in actie. | Foto: Johanna Oskam. Foto:

SJC wint in de slotfase

voetbal n Het was winterweer en de keuze van het juiste schoeisel speelde op hybride ondergrond van het SJC-stadion een belangrijke rol. Dat moest ook scheidsrechter Pepeijn Heigerink ervaren want de leidsman maakte enkele keren ongewild een uitglijder. 


De Rotterdamse voetbal- en cricketclub Volharding Olympia Combinatie, kortweg VOC, is een echte Rotterdamse zondagclub die al in 1895 als vv Volharding werd opgericht. Er is wisselend succes en dit seizoen presteren zij met slechts drie overwinningen in elf wedstrijden onder de maat. Met opnieuw Sven Wisselink en Timo Verweij als centrale verdedigers begon SJC zichtbaar afwachtend maar kreeg wel de eerste mogelijkheden. En na een kwartier zag Tom Duindam kans om, na een schot van Frans van Niel, het laatste tikje te geven: 1-0. VOC gaf zich bepaald niet gewonnen, werd feller in de persoonlijke duels en schuwden die periode intimidatie niet. Nadat Tom Duindam zijn tweede doelpunt leek te gaan maken maar uiteindelijk werd gestuit, lag het initiatief plots bij VOC. Met als resultaat een paar mogelijkheden, een gevaarlijk ogende vrije trap op de 16 en een goed genomen corner. Maar SJC groeide verdedigend weer uit naar het noodzakelijke niveau en bleef overeind.

In de tweede helft werd het spannend nadat scheidsrechter Heigerink niet alleen fysiek maar ook als leidsman nadrukkelijk een uitglijder maakte. Een terecht toegekende vrije trap werd snel genomen en de bal was al even onderweg toen er een fluitsignaal klonk. SJC bleek overtuigd dat er werd afgefloten maar de Rotterdammers vervolgden hun weg naar het doel. Passief toekijkend zagen de SJC-ers dat VOC, ook nog eens via een ongelukkige Frans van Niel, de bal achter keeper Hoogervorst werkten. De heftige protesten nadat er naar de middenstip werd gewezen hadden geen effect op de genomen beslissing. SJC zocht hierna nadrukkelijk naar de winst maar pas in de absolute eindfase bracht dit succes. Invaller Aaron Koemans ontweek de buitenspelval en gaf vanaf de vleugel de perfecte voorzet die door een gretige Chris Hoogervorst in het doel werd gekopt: 2-1. Het voelde voor de SJC-supporters als gerechtigheid en de Rotterdammers moesten met lege handen huiswaarts.


Komend weekend wacht de strijd tegen hoogvlieger Hoogeveen. Inmiddels een bekende opponent waar SJC het bijzonder lastig mee kan hebben. Het scorend vermogen van de nummer 4 van de ranglijst blijkt uit de 38 gemaakte doelpunten. Voor SJC toch de uitdaging hen het scoren te beletten en de nummer drie op de ranglijst te blijven.


VVSB pakt vijfde overwinning op rij

voetbal n Nadat VVSB vorig weekend bij DEM met 2-4 wist te winnen, hebben de Noordwijkerhouters deze score ook weten te behalen tegen HSC'21. De wedstrijd kenmerkte zich vanwege het eenrichtingsverkeer richting het doel van de gasten. Leroy George was met de eerste twee doelpunten zeer belangrijk. Ian van Otterlo en Enzo Huntink zorgde ervoor dat al na een uur de stand flink werd uitgebreid. Jules Stokkers maakte de score iets dragelijker door nog tweemaal raak te schieten.


Door Stefan van den Burg

Vanaf minuut één was het spelbeeld kristalhelder. VVSB viel aan en creëerde kansen en HSC'21 probeede tegen te houden en uit de counter iets te forceren. Na een minuut of twintig dacht Jesse van Nieuwkerk de 1-0 binnen te werken, maar RIchelo Fecunda gaf het laatste tikje en deed dit in buitenspelpositie.

Na ruim een half uur moest Lars Rauws het veld met een blessure verlaten, zijn vervanger was Enzo Huntink. De invaller mocht direct bij de zijlijn plaats nemen om de bal in te gooien. De verre inworp kwam terecht in een kluitje van spelers waarna er een schot op het HSC-doel werd geproduceerd. Doelman Peterman kon redding brengen, maar bokste de bal voor de voeten van George. De topschutter van VVSB dacht niet na en schoot de openingstreffer binnen. Niet veel later schoot George ook de 2-0 binnen. Het was Danny Bakker die met een puntgave trap de bal achter de verdediging van HSC'21 kon plaatsen. De ervaren aanvaller van VVSB was er als de kippen bij om de bal direct uit de lucht in de lange hoek te schieten. (Lees verder op: noordwijkerhoutsweekblad.nl)

Ook na de rust was het VVSB die de toon in de wedstrijd bepaalde en de score verder liet oplopen. Een goedlopende aanval over de rechterkant via Fecunda kwam terecht bij Van Nieuwkerk. De spits van VVSB legde de bal klaar voor Van Otterlo die het leer hoog in de touwen schoot. Tien minuten later stond ook de 4-0 op het scorebord. Opnieuw was het Bakker met een puntgave assist en was het Huntink die met de punt van zijn schoen de bal achter doelman Peterman werkte.

Een kwartier voor tijd verslikte doelman Ruben Valk zich in de druk zettende Jules Stokkers. De aanvaller van HSC'21 ontfutselde de bal van de doelman en schoot de 4-1 binnen. HSC'21 kreeg in het laatste kwartier enkele mogelijkheden en prikte nog een keer raak. Een teruggetrokken bal van Kevin Stokkingreef werd voor de tweede keer deze avond binnengeschoten door Stokkers.

Verder kwam de ploeg uit Haaksbergen niet waardoor VVSB alweer de vijfde overwinning op rij kon noteren. Nummer zes kan volgend weekend behaald worden in Oss. Op zaterdag wordt om 19.00 uur afgetrapt tegen OSS’20.