Afbeelding
Foto: KROLFOTO 0622505508

Sander Schooneveld

Ik ben bekend met het verhaal van de befaamde zandhagedis en de blauwdistel, ook met de afloop waarbij de zandhagedissen het dus niet overleefden, nadat er maanden van gesteggel was over hoe de lieve dieren het beste naar veiliger oorden getransporteerd konden worden.

Nu is er dus een vergelijkbaar euvel in Offem Zuid met de rugstreeppad. Adviesbureau Tauw heeft in opdracht van de gemeente onderzoek gedaan naar de aanwezigheid van deze (beschermde) dieren. En ja hoor, in een sloot langs de achterweg zijn er vier gevonden. 

Conclusie: er zullen weer enorme kosten gemaakt worden om deze vier dappere strijders te behouden. Met alle respect voor de natuur, maar als deze onzin nou weer een jaar uitstel van de bouw betekent, waar eindigt het dan? Eerst de zandhagedis en blauwdistel, nu stikstof (ten aanzien van woningbouw in mijn optiek overtrokken allemaal) en ook de rugstreeppad. Kom op zeg, verplaats de beste dieren naar een andere geschikte plek waar niet gebouwd wordt (en die zijn er) en bouwen maar. Bij voorkeur nu een keer écht voor de jeugd en sociale woningbouw alstublieft.