Burgemeester van Lisse, Lies Spruit. | Foto: PR.
Burgemeester van Lisse, Lies Spruit. | Foto: PR. Foto:

Lionsclub Noordwijk, zamelt D.E.-punten voor voedselbank

goeddoel n Lionsclub en Voedselbank Noordwijk zamelen voor onze plaatselijke voedselbank Douwe Egberts waardepunten in. Geef D.E.-waardepunten meerwaarde en doneer ze via de Lionsclub voor pakken koffie aan de voedselbank! 

Douwe Egberts verhoogt het aantal ingeleverde punten en wisselt ze in voor pakken koffie, die worden gedoneerd aan de voedselbanken. De koffie wordt vervolgens wekelijks toegevoegd aan de voedselpakketten voor mensen die het heel hard nodig hebben. Koffie is een zeldzaam product voor voedselbanken. Omdat het lang houdbaar is, krijgt de voedselbank dit niet geleverd vanuit de supermarkten. De hele maand december staan er speciale dozen waar de (liefst getelde waardepunten) in gestopt kunnen worden, op de volgende adressen: Dirk, Albert Heijn en de Bibliotheek.


Ook zamelt de Lionsclub Noordwijk oud en vreemd geld in voor staaroperaties voor mensen in arme landen. Ook hiervoor staat aparte dozen klaar bij de Albert Heijn en de Bibliotheek of in de brievenbus aan de Susanna van Ettenstraat 1. Lions werkgroep Blinden zorgt voor het omwisselen. Voor elke 15 euro kan in een derdewereldland iemand aan staar geholpen worden. 


Burgemeester Lisse bezoekt Dichtbij

noordwijk n Burgemeester Lies Spruit van Lisse, was vorige week bij dagbesteding Dichtbij, van Raamwerk. Liza, deelneemster van dagbesteding, had haar uitgenodigd. 

De burgemeester had de grote tekening die Menno maakte voor de lintjesregen in het gemeentehuis en de uitnodigingsbrief van Liza bewaard. Dat werd erg gewaardeerd. Liza had een lijst met vragen op papier gezet en er een prachtige tekening bij gemaakt. De burgemeester nam alle tijd om de vragen te beantwoorden. De burgemeester was ook geïnteresseerd in alle werkzaamheden van Dichtbij, zoals bijvoorbeeld; glas ophalen in de wijk, was vouwen voor BLOS kinderopvang en tijdschriften verpakken voor de kerk
En iedere week wordt er veel gebakken voor de verkoop. Daarnaast maken de deelnemers van Dichtbij ook diverse creatieve spulletjes voor de verkoop. ‘Dichtbij Dagbesteding' is actief op Facebook en Instagram. Het Centraal Bureau is gevestigd in Noordwijkerhout. Meer info:

www.hetraamwerk.nl.