Afbeelding
Foto:

Ondersteuning door clubkadercoach

begeleiding n Vanuit Sportbedrijf Noordwijk wordt sportverenigingen een nieuwe vorm van ondersteuning aangeboden. Twee van de Buurtsportcoaches worden opgeleid tot clubkadercoach via de scholing van het NOC * NSF. Een clubkadercoach helpt een sportclub bij het opzetten, uitvoeren en borgen van structurele trainersbegeleiding.


Trainers-coaches die zowel sportinhoudelijk als pedagogisch en didactisch bekwaam zijn, zijn binnen de sport hard nodig. Zij spelen een essentiële rol bij het creëren van een positieve sportcultuur op de club, waarin mensen zich op sportief, sociaal en persoonlijk vlak optimaal kunnen ontwikkelen.

Een trainer-coach heeft niet altijd een trainersopleiding gevolgd en kan daardoor worstelen met de pedagogisch-didactische kant van het trainerschap. Hoe spreek je een groep sporters aan? Hoe houd je een groep sporters actief? Hoe zorg je dat ze iets leren? Maar vooral, hoe zorg je ervoor dat de sporters plezier hebben tijdens het sporten? Het inzetten van een tijdelijke clubkadercoach kan daarbij helpen.

De focus van deze clubkadercoach ligt op het opzetten, implementeren en borgen van trainersbegeleiding binnen de club. Hierbij kan de clubkadercoach verenigingen zowel op uitvoerend als op organisatorisch gebied ondersteunen.

Behoefte aan ondersteuning op het gebied van trainersbegeleiding binnen de sportvereniging? Meer info via de mail: sportencultuurloket@sportbedrijfnoordwijk.nl


Marcel Wouda geeft zwemclinic

noordwijkerhout n Marcel Wouda verzorgde vorige week een zwemclinic bij Zwemvereniging Noordwijkerhout.

Wouda is bekend van zijn deelname aan de Olympisch Spelen van 1992, 1996 én 2000. Daarna speelde hij een belangrijke rol in het coachen van topzwemmers, zoals Ranomi Kromwidjojo. Normaliter bezoekt hij zwemverenigingen in hun eigen zwembad en duurt een clinic twee uur. Door tekort aan badwater, was slechts één uur zwemwater beschikbaar in Binnenzee. Sportfondsen hoopt dan ook dat er spoedig een tweede zwembad in de gemeente beschikbaar komt om het zwemmen verder te laten groeien. Marcel zet zich sinds jaar en dag in voor fondswerving op het terrein van kankerbestrijding. Daarom doneren Sportfondsen en Zwemvereniging NWHout, als dank voor de belangeloze inzet van Wouda aan deze zwemclinic, 200 euro aan Kika.