De sympathieke verteller boeide het publiek met interessante wetenschap over de werking van het brein. | Foto: PR.
De sympathieke verteller boeide het publiek met interessante wetenschap over de werking van het brein. | Foto: PR. Foto:

n Prof. dr. dr. Erik Scherder te gast bij netwerkbijeenkomst

Zeer geslaagd initiatief van Sportbedrijf 

noordwijk n De eerste netwerkbijeenkomst van het Sportbedrijf Noordwijk was in alle opzichten succesvol. Bijna 100 vertegenwoordigers vanuit lokale maatschappelijke organisaties, officieel de samenwerkingspartners uit het sportieve en culturele verenigingsleven, hadden gehoor gegeven aan de uitnodiging om onder gezellige omstandigheden bij te praten over het recente verleden en vooral ook over de toekomst.

Naast deze diverse functionarissen en vertegenwoordigers van het sportbedrijf Noordwijk was er een bijzondere gast. Niemand minder dan professor dr. dr. Erik Scherder, bekend als hoogleraar neuropsychologie en verbonden aan de Vrije Universiteit van Amsterdam.

Deze sympathieke redenaar is bovendien als hoogleraar Bewegingswetenschappen verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen. En niet in de laatste plaats dankt hij bekendheid aan een plaats aan de talrijke talkshowtafels op de Nederlandse tv. Hij boeide de aanwezigen met interessante wetenschap betreffende de werking van het brein en vooral de invloed die men daar zelf op kan uitoefenen. 


De reacties na afloop waren zeer positief

Hij liet zien wat bewegen betekent voor de hersenen en hij toonde zich hierbij een warm pleitbezorger voor bewegen van de jongste jeugd en het bewegingsonderwijs. Voor anderen zoals de oudere Noordwijkers was het weer interessant te vernemen wat voor invloed bijvoorbeeld muziek luisteren en muziek maken heeft op ontwikkeling en aanpassing van de hersenen. Ons brein kent vele geheimen waarvan er volgens de professor ook bij gespecialiseerde wetenschappers nog heel veel niet bekend zijn. 

Hij richtte zich echter vooral op wat hij allemaal wel weet en sloot in de kantine van vv Noordwijk heel bewust aan op de aanwezige vertegenwoordigers vanuit het onderwijs, de zorg, de culturele en sportieve organisaties en niet te vergeten het sociaal domein.

 

Op een zeer aanstekelijke manier en met de nodige kwinkslagen betrok hij velen in zijn boeiende presentatie. De reacties na afloop waren daardoor juichend positief. En de loftrompet trof de professor maar zeker ook het organiserende Sportbedrijf Noordwijk. 


Jaarlijks terugkerend initiatief

Directeur Bas van den Berg noemde deze eerste netwerkbijeenkomst dan ook meer dan geslaagd en meldde direct dat dit vanaf nu een jaarlijks terugkerend initiatief zal zijn. 


'Buurtgezinnen' viert eerste verjaardag

noordwijk n Bij de Rollygolf werd zondag een Buurtgezinnenfeest gehouden: Buurtgezinnen bestaat eind dit jaar één jaar. 

Suzanne Bergmans heeft met veel toewijding en passie Buurtgezinnen in Noordwijk op de kaart gezet. Omdat Suzanne stopt als coördinator, neemt Kathelijne van Mierlo met dezelfde positieve energie het stokje als coördinator over. Tijdens de opening van het feest werd er bij deze overname stilgestaan. 

Nadat wethouder Dennis Salman een welkomstwoord sprak, sneed hij samen met Kathelijne en Suzanne een Buurtgezinnentaart aan. Dit feest was speciaal bedoeld om de gezinnen van Buurtgezinnen in de watten te leggen. Dankzij inzet van vrijwilligers, door donaties en sponsoren kon dit feest plaatsvinden. 

De kinderen konden zich lekker uitleven met verschillende spelletjes en voor de ouders waren er masseurs en een ontspannen stoelmassage. Naast gezelligheid en ontspanning was er ook tijd voor het maken van nieuwe contacten. Op dit moment zijn er in de gemeente Noordwijk acht gekoppelde gezinnen en maakt een aantal gezinnen inmiddels kennis met elkaar. Onder het motto: 'Opvoeden doen we samen' koppelt buurtgezinnen gezinnen die steun kunnen gebruiken.

Meer info over vraag- en steunouders staat op: www.buurtgezinnen.nl/waar/zuid-holland/noordwijk.



Afbeelding