Activiteiten in Noordwijk(erhout)

uitgaan n Omdat er zoveel te doen is in alle kernen van de gemeente, kunnen wij in de krant niet alle evenementen plaatsen die op de agenda staan. Op de sites van vvv Noordwijk en Noordwijkerhout staat het gehele overzicht.  Een paar highlights:

Noordwijk

• Vogels en klimaatverandering: Lezing op vrijdag 30 september, 20.00 uur in het Jan Verwey Natuurcentrum aan de Zilverschoon 20. Klimaatverandering wordt wereldwijd gezien als een van de belangrijkste bedreigingen voor de biodiversiteit. Maar wat betekent het voor de vogelbevolking van Nederland en Europa? In deze presentatie gaat Chris van Turnhout (Sovon) eerst in op hoe ons klimaat er volgens de meest recente inzichten uit zal zien rond 2100. Vervolgens bespreekt hij de effecten die te verwachten zijn op vogels, die deels nu al zichtbaar zijn: van de aanpassingen die optreden in hun uiterlijk en fysiologie, tot de veranderingen in hun fenologie, verspreiding en populatiegroottes. En hoe belangrijk is klimaatverandering in relatie tot andere drukfactoren als bv. landbouwintensivering? 


• Talentenveiling: zaterdag 15 oktober van 16.00 tot 17.00 uur in de Buurtkerk in de Hoofdstraat 10: Altijd al eens iets bijzonders willen doen? Een rondrit door de Bollenstreek in een Amerikaanse Oldtimer met privé-chauffeur? Koffiedrinken met Thomas Erdbrink? Eten bij de dominee? Een akoestisch huiskamerconcert? Een rondleiding met de boswachter? Een drumles? 

Een wijnproeverij voor tien personen op de Noordwijkse wijngaard? De talentenveiling is een goede-doelen-veiling voor het Wake up! Early Education Centre in Namibië, een initiatief van de Protestantse Kerk Noordwijk en de Supportgroep Wake up! De Stichting in Nederland ‘Wake up Windhoek' is opgericht ter ondersteuning van het Early Education Centre Wake up! in Windhoek Namibië.

Het Wake up! Early Education Centre is een kinderdagverblijf en kleuterschool voor de dagopvang en het onderwijs aan jonge kinderen van twee tot zes jaar. Veilingmeester Jan de Vreugd veilt samen met zijn charmante assistenten unieke diensten, workshops, kunst en bijzondere veilingstukken. Tijdens de veiling is er een optreden van het muzikale Wake up! Jazz Trio.


• Zondagmiddag 2 oktober zal het B-orkest van Crescendo onder leiding van Ad Baljeu een middag verzorgen in de vorm van een meezingconcert. Er worden diverse bekende nummers gespeeld. Arienne Groenewoud (zang) geeft een gastoptreden evenals het duo Basemen(t). Aanvang: 14.30 uur in de Apollozaal van de Muze. De zaal is open vanaf 14.00 uur. De zaal is rolstoeltoegankelijk. Toegangsprijs is 7,50 inclusief één consumptie. Donateurs 2,50 (tegen inlevering van de donateursbrief die deze week verzonden wordt.) Kaarten verkrijgbaar aan de kassa van de Muze.


Noordwijkerhout

• Blokfluitles bij Muziekvereniging St. Jeanne d’Arc, vanaf donderdag 6 oktober. De blokfluit is een ideaal instrument om mee te beginnen of om muziektheorie mee te leren. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen zich opgeven voor de les. 

De les duurt 30 minutenop donderdag tussen 15.00 en 16.00 uur op de Regenboogschool. Een keer kennismaken mag ook. Ouders zijn van harte welkom. Voor meer informatie en aanmelden stuur een mailtje naar 

opleidingen@stjeannedarc.nl.


• Nationale voorleesochtend Topaz Munnekeweij op 7 oktober om 10.30 uur door Erika Renkema (Meiland) bekend van tv, schrijfster en raadslid. Deelnemers kunnen genieten van een kop koffie met iets lekkers van Bakkerij van Eeden.