Een van de bijzondere bordspellen uit de omvangrijke collectie van Eric van Waarden. | Foto: PR
Een van de bijzondere bordspellen uit de omvangrijke collectie van Eric van Waarden. | Foto: PR Foto:

Bijzondere tentoonstelling historische bordspellen

noordwijk n In het Koetshuis van Calorama is zondag 16 oktober een unieke tentoonstelling van historische bordspellen.

De bordspellen die getoond worden maken deel uit van de verzameling van plaatsgenoot Eric van Waarden die in februari 2021 is overleden. Gedurende zijn leven was Eric een enthousiast en gedreven verzamelaar van bordspellen. Pas na zijn overlijden werd duidelijk hoe omvangrijk en indrukwekkend zijn verzameling is. Het grootste deel van de collectie heeft Eric nagelaten aan Het Spellenarchief in Brugge. Een klein, maar interessant deel van zijn spellen is nu te bezichtigen in Noordwijk. Er zijn onder andere spellen te zien uit de oorlog, historische reclamespellen en spellen uit de regio, bijvoorbeeld van de ooit zo bekende Tulpenrally. 

De tentoonstelling duurt van 15.00 tot 17.30 uur en de toegang is gratis.


Bosgeester Stroopwafels

noordwijkerhout n Om het hele jaar leuke activiteiten te kunnen doen verkoopt Scouting Bosgeest, zoals vanouds, verse stroopwafels. Op 1 oktober komen de leden langs de deur. Ook organiseert de club die dag een Boekenmarkt in het clubhuis. 

Zaterdagmiddag 1 oktober verkopen de jeugdleden pakjes verse stroopwafels aan de deur in Noordwijkerhout. De pakjes kosten 3 euro per stuk. Daarnaast is op dezelfde dag een tweedehands boekenmarkt waar ook platen en cd's te koop zijn. Deze markt is tussen 12.00 en 15.30 uur in het clubhuis van Scouting Bosgeest aan de Van der Weijdenlaan 2b (achter OIM Orthopedie). Zolang de voorraad strekt zijn op de markt ook stroopwafels te koop.