Afbeelding
Foto:

Nieuwe raadzaal in binnentuin

n Voorlopig schetsontwerp Architectenbureau KVDK lijkt veelbelovend 

politiek n Een nieuwe raadzaal heeft eerder, vooral kort na de fusie, de politiek behoorlijk bezig gehouden. De vraag was vooral in welk voormalige gemeentehuis zo’n representatieve ruimte zou moeten worden gerealiseerd. 

De financiële consequenties werden allereerst uitgebreid besproken en de Noordwijkerhouters pleitten toen vol emotie voor het kiezen van de huidige Noordwijkerhoutse bibliotheek als basis. 

Noordwijkse politici zagen veel meer in een plekje in het bestaande Noordwijkse gemeentehuis. Uiteindelijk werd onder voorwaarden en met een krappe meerderheid gekozen voor het overdekken van de binnentuin van het Noordwijkse gemeentehuis.

Hoewel het lang erg stil bleef, blijkt dat er achter de schermen hard werd gewerkt aan de realisatie. Deze week presenteerde burgemeester Wendy Verkleij het ontwerp van een multifunctionele ruimte. Architectenbureau KVDK van Noordwijker Arie Korbee blijkt verantwoordelijk voor het gepresenteerde schetsontwerp, dat nu snel moet leiden tot een voorlopig definitief ontwerp. 

Architectenbureau KVDK werd dus gekozen uit de 5 bureaus die werden gevraagd mee te doen in een selectieprocedure. Waarbij niet alleen het ontwerp van belang was maar daarnaast de bekwaamheid tot uitvoering van de vele overheidsregels en voorwaarden die straks bij de aanbesteding van de uitvoering in acht dienen te worden genomen.


Komend najaar tijdspad voor definitieve realisatie

De voorstellen werden eerder al beoordeeld door een speciale commissie bestaande uit mensen vanuit de interne ambtelijke organisatie en vanuit de politiek. Een speciale raadsklankbordgroep kreeg, voorafgaande aan een definitieve gunning, volledige inzage in de diverse plannen. Vanuit de gemeente wordt benadrukt dat er nu gewerkt wordt aan een voorlopig definitief ontwerp wat in het najaar zal worden gepresenteerd. 

Dan zal er ook een tijdspad zijn uitgestippeld voor de definitieve realisatie. 

Een eerste art impression laat duidelijk zien op welke veelbelovende manier de ontwerper inhoud wil geven aan de wensen en behoeften van ambtelijke organisatie en politiek. 

En... toont weer eens duidelijk de ambitie die Noordwijk als internationale badplaats en kuuroord heeft.