Inloop bij het Natuurcentrum

noordwijk n Zaterdag 2 juli, is er van 10.00 tot 12.00 uur weer de maandelijkse inloopochtend in het Jan Verweij Natuurcentrum aan de Zilverschoon 20. Er zijn deskundige leden aanwezig en op een groot beeldscherm wordt een serie actuele natuurfoto's getoond. Kinderen kunnen zich vermaken met de mooie vitrinekasten en het grote natuur-elektrospel. Voor ouders en leerkrachten is er info over de Jeugd Natuurclub en excursie voor (basis)scholen. 


Meer info: www.strandloper .nl.


Sunset walk met de Strandlopers

noordwijkerhout n Het eerstvolgende evenement dat de AV NSL organiseert is de Sunset Walk op 9 juli en de 10 van Noordwijk op 10 juli. Beide evenementen zetten zich in voor de Hersenstichting.


Meer info: av-nsl.nl.


Ontdek de streek: Fiets zoekt Groen 

regio n De Groene Uitdaging houdt 2 juli weer ‘Fiets zoekt Groen': een fietstocht langs zo'n twintig bijzondere, groene projecten in de Duin- en Bollenstreek via een mooie route die deelnemers zelf kunnen samenstellen. Steeds meer mensen genieten van tuinieren en dragen graag bij aan een beter klimaat. Meer groen in het dorp verbetert het milieu, helpt voor een rijke biodiversiteit, vermindert luchtvervuiling, zorgt voor waterberging, dempt geluidshinder en geeft koelte in warme periodes. Daarnaast zorgt het contact met de natuur voor meer geluk en verbinding met elkaar. Op de www.degroeneuitdaging.nl/fietszoektgroen staat een overzicht en een kaart met alle locaties die dit jaar te bezoeken zijn.


Bunkerrondleidingen Atlantikwall

Noordwijk n Van 1 tot en met 3 juli is het  Atlantikwall Museum open aan de Verlengde Bosweg 1 (250 meter van de Bosweg aan de linkerkant van het fietspad). Het Atlantikwall Museum Noordwijk bestaat uit een reeks bunkers uit de Tweede Wereldoorlog. Hiermee kunnen bezoekers zich een beeld vormen van het leven in de bunkers tijdens de oorlog en de wijze waarop de Europese kust door de Duitsers werd omgevormd tot een vesting. Een rondleiding boeken kan via de site:

www.atlantikwall.nl.


Noordwijkerhout Live!

noordwijkerhout n De Noordwijkerhoutse Ondernemers Vereniging komt met een nieuw evenement: Noordwijkerhout live! Zaterdag 2 juli staat de dorpskern weer eens ouderwets bol van gezelligheid. Van 11.00 tot 18.00 is er rondom het Witte Kerkje live muziek en entertainment voor jong en oud.