Na de huldiging was er volop lof voor de uitstekende organisatie van dit evenement. | Foto: WS
Na de huldiging was er volop lof voor de uitstekende organisatie van dit evenement. | Foto: WS Foto:

Femke Martens wint wielerclassic

wielrennen n Noordwijk was zaterdag weer even een echt wielerdorp en de Koningin Wilhelmina Boulevard bleek weer de uitstekende entourage voor de 25e editie van Luba Lady Classic. 

De weersomstandigheden, met een dunne noordenwind, waren van dien aard dat velen een plekje achter de dranghekken op de Boulevard opzochten en het strand even lieten voor wat het was.

Na een uitgebreide presentatie van deelnemende ploegen was het wachten op de start van de inmiddels traditionele Noordwijkse wielerklassieker. Ook dit jaar weer met een sterk deelnemersveld.

Het uitgebreide 110 kilometer lange parcours voerde de rensters door de Bollenstreek en bovendien voor een deel door villawijk de Zuid. Daar ondervonden de rensters echter veel overlast van de geparkeerde auto’s waardoor door de organisatie uiteindelijk besloten moest worden om de koers in te korten.

De wielerliefhebbers langs de lange route zagen dat Femke Markus en Anouska Koster vanuit het peloton wisten te ontsnappen.


Op de winderige boulevard vochten beide rensters uiteindelijk in een lange eindsprint om de overwinning. Een ongelijke strijd om de overwinning die uiteindelijk door Femke Markus, van kop af aan sprintend, in de wacht werd gesleept. Vervolgens won Krusch Tunap de eindsprint van het peloton. Na de huldiging van de prijswinnaars was er van alle kanten lof voor de uitstekende organisatie van dit grootse evenement.


ZINwandeling om bij stil te staan

Noorwijkerhout n Twee keer per maand wordt er op zaterdag een ZINwandeling georganiseerd.

"We verzamelen bij de Witte Kerk in Noordwijkerhout, om 10.30 uur.

De wandeling is een moment om even tot jezelf te komen, lekker te bewegen en inspiratie te ontvangen in de stilte en in gesprek met een ander.

We lopen eerst een half uur in stilte -met een korte tekst of vraag om bij stil te staan- en daarna wisselen we al lopend uit. De wandeling sluiten we gezamenlijk af, daarna kun je een kop koffie of thee krijgen, wanneer je dat wilt.

Meewandelen is een mooie manier om anderen te leren kennen, of om zomaar een keertje mee te doen als je de kerk niet zo kent.

Iedereen is welkom, je hoeft je niet aan te melden", zo laat de organisatie weten.

Dus... heerlijk aanmelden en lopend tot rust komen!


Afbeelding