Testosteron gedreven wielrenners…

Mensen, die zich per fiets (of een ander voertuig zoals racefietsen, mountainbikes en stepjes, al dan niet elektrisch) verplaatsen, groeien in aantal. De oudere generatie is blijkbaar draagkrachtig genoeg om snelle e-bikes aan te schaffen. Het beheersen van deze vervoersmiddelen laat nog weleens te wensen over.

De meest verguisde groep is echter de wielrenners, die zich in veel ogen onbesuisd over ‘Heeren Wegen’ verplaatsen met onheilspellende snelheden. Zeker op mooie dagen is het voor velen zoeken naar een plekje op de vele fietspaden door de regio met de duinen als topper. Ongelukken doen zich daar geregeld voor en de ambulances en de ondersteunende KNRM moeten de fietspaden opzoeken om geblesseerde fietsers te evacueren. De agressie onder elkaar neemt langzaam toe: recentelijk werd oud-minister Sander Dekker ‘gevloerd’ toen hij door de duinen fietste. Behoorlijk hoge snelheden roept blijkbaar aversie op bij de andere weggebruikers en het anticiperen op elkaar gaat vaak moeizaam.

Beste respondenten: hoe zou het zijn om de schelpenpaden in de duinen in ere te herstellen om zo testosteron gedreven wielrenners naar andere wegen te dirigeren?