Afbeelding
Foto:

Rob Kool

Wat een onzin om fietspaden te verruilen voor schelpenpaden. Dit is nu echt een voorbeeld van “het paard achter de wagen spannen”. Ook ik ben een (gelegenheids)wielrenner, die graag het “kopje van Bloemendaal” wil pakken en door de duinen weer terug naar Noordwijkerhout.

Het is alleen dat ik van tevoren wel een inschatting maak of het “fijn” fietsen is in het duin. Als de fietspaden overvol zijn, pak ik een andere route. Dat is nu precies waar het over gaat, met dit onderwerp maar ook met vele andere, gebruik nou gewoon eens je verstand. 

Het is ook wel heel eenzijdig bekeken om alleen de wielrenners de schuld van de fietsongevallen te geven. Ik zie toch ook wel (buitenlandse) toeristen die al slingerend hun weg proberen te vinden, of senioren e-bikers, die achteraf toch harder gingen dan ze dachten, jongelui die de volledige breedte van het fietspad nodig hebben met koptelefoons op. 

Natuurlijk de wielrenners moeten niet de Tour de France in de duinen willen fietsen, maar sluit ook andere doelgroepen niet uit die gevaarlijke situaties veroorzaken. Volgens mij gaat het gewoon om een bijna vergeten gezegde: Houd rekening met elkaar….