De werkzaamheden vlotten zeer voorspoeding. | Foto: Henk Galestien.
De werkzaamheden vlotten zeer voorspoeding. | Foto: Henk Galestien. Foto:

Renovatie Parnassialaan groot succes

Noordwijkerhout n Regelmatig krijgt de redactie mails of telefoontjes van inwoners van de gemeente met een klacht die eigenlijk bedoeld is voor de gemeente of een andere (overheids)instantie. Of voor de buren. De redactie reageert wel naar degene die de mail stuurt, maar plaatst dit (doorgaans) niet in de krant.

Maar een heel mooie pósitieve mail is natuurlijk vermeldingswaardig. Henk Galestien uit Noordwijkerhout schreef het volgende:

"Zoals bekend heeft de Gemeente Noordwijk onlangs aan Sporto de opdracht gegeven om de Parnassialaan te renoveren. Dit gebeurt in samenwerking met Havaroo die de bestrating uitvoert. Renovatie was wel nodig want vanaf 1975, toen er de huizen werden opgeleverd, is niets meer gebeurd. 

De werkzaamheden verlopen voorspoedig ondanks een korte stop vanwege materiaaltekort. Maar inmiddels zit er weer vaart in en zal het niet lang meer duren voordat het project door Sporto wordt afgerond.  


De informatievoorziening aan de bewoners is uitstekend geregeld. Iedereen wordt regelmatig op de hoogte gesteld over de voortgang in verband met de bereikbaarheid van de woningen. Ook de samenwerking tussen de vakkundige stratenmakers en ‘ome Piet’ die de zware machines bedient is perfect."


Popkoor Bloom uit en thuis

noordwijkerhout n Een volle agenda voor de zangers en zangeressen van popkoor Bloom komende zaterdag. Ze gaan eerst naar Haarlem en daarna volgt een thuiswedstrijd. 

Onlangs is het VVV Noordwijkerhout verhuisd naar de Havenstraat 10; prachtig centraal met uitzicht op de Witte Kerk. Door de metamorfose van het interieur is een kleurrijke en inspirerende plek ontstaan op de plek waar eerst de boekhandel van Wagenaar en van Halem zat.

Om 15:30 uur vindt de officiële opening plaats door burgemeester Wendy Verkleij en tussen 15.00 en 16.15 uur geeft Bloom acte de présence tegenover de ingang van de nieuwe VVV-locatie. Ook mannen zijn van harte welkom om vrijblijvend eens een repetitie van Bloom bij te wonen in het clubhuis van scouting Bosgeest aan de van der Weijdenlaan 2b in Noordwijkerhout. 

Graag vooraf aanmelden via info@popkoorbloom.nl. Meer info: www.popkoorbloom.nl.


Voorstelling op Landgoed Calorama: één, twee, drie... tien. Wie weg is blijft gezien!

onderwijs n Onder deze titel wordt een aantal familievoorstellingen georganiseerd. Basisschoolleerlingen uit de groepen 5, 6 en 7 van alle scholen uit de gementee zijn uitgenodigd om deze voorstelling te zien op Landgoed Calorama. 

Door Ina Verblaauw

Vorig jaar werd deze voorstelling al gepresenteerd voor een klein publiek. Dat op deze prachtige voorstelling een vervolg voor scholen werd gemaakt, was een logische keuze.  Deze familie/schoolvoorstelling in het themajaar Onderweg naar Vaarwel maakt het thema Vaarwel bespreekbaar. Vaarwel hoeft niet perse droevig te zijn; het kan ook een kantelpunt zijn naar iets nieuws. De voorstelling is humoristisch, muzikaal en hoopvol.


Muziekdocente Lonneke Hinnen van basisschool Klaverweide werd gevraagd dit project samen met Herma van Piekeren te omarmen. De Klaverweide heeft een samenwerking met Kleynkoor Academy, met losse lessen in zang en spel. Samen is een lespakket ontworpen voor de scholen met een mogelijkheid voor gastlessen, ook op andere scholen. Een mooie samenwerking omtrent het thema werd een feit. Inmiddels zijn er vijf lessen ingepland om de voorstelling goed voor te bereiden voor de kinderen.

De voorstelling gaat over Puk die haar oma kwijt is. "Dan ga ik zoeken!”, zegt Puk. "Misschien speelt ze wel verstoppertje want dat doen Oma en ik namelijk vaak.” Waar komt Puk terecht? En wie zijn die gekke wezens die ze langs haar zoektocht tegen komt? Wat kan het publiek doen om Puk te helpen wanneer blijkt dat oma niet zomaar ‘kwijt' is maar nooit meer terug komt?


De familievoorstelling is woensdag 29 juni en zaterdag 2 juli om 14.00 uur en 16.00 uur. Voor scholieren van meerdere scholen iedere andere werkdag die week. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.kunstklank.nl of via de VVV kantoren Noordwijk en Noordwijkerhout.


| Foto: Ina Verblaauw.