Afbeelding
Foto: KROLFOTO 0622505508

Sander Schoneveld

Het Vuurtorenplein zal inderdaad gebruikt gaan worden als bouwplaats voor de bouw van Residence van Oranje. Wat betreft de sloop van de bestaande gebouwen aan de boulevard: daar gaat men volgens de gemeente op 1 juni mee verder. Eerder slopen kan de gemeente niet afdwingen. Alle bouwvergunningen zijn rond, alleen loopt er nog een aanvraag voor uitbreiding van de parkeergarage voor het stuk waar het woonhuis “Roodkapje” stond. 

Al met al denk ik dat indien het Vuurtorenplein door iemand anders nodig was dan de Hotels van Oranje, dat er dan niet zo makkelijk gedaan was door de Gemeente met betrekking tot het Vuurtorenplein als werkterrein. Het doet me denken aan het Schuitengat, dat voor een “symbolisch” bedrag van 1 euro aan de Hotels van Oranje verkocht is, waardoor het nu hun terrein is geworden. Ik heb ook geen aanvraag van een werkterreinvergunning gezien. En tja, ook de oprit (links) voor scootmobielen/rolstoelgebruikers is afgezet. 


Kortom, er wordt te makkelijk over gedacht. Het lijkt er soms op dat bepaalde invloedrijke mensen meer voor elkaar krijgen dan anderen.