Koen van Toen geeft lezing over D-Day

DeZilk n Historicus Koen (Van Toen) Marijt geeft 6 juni een lezing in De Duinpan. Op die dag is het 78 jaar geleden dat de landing van de Geallieerde Strijdkrachten plaatsvond aan de stranden van Normandië. Marijt (1991) studeerde geschiedenis en specialiseerde zich met name in de Eerste en Tweede Wereldoorlog. De lezing is in De Duinpan aan de Sportlaan 34 en begint om 19.15. uur. Entree is gratis. Graag aanmelden via info@koenvantoen.nl of bel/whatsapp: 0653622051.


Kampioenschappen Makreelroken

Noordwijk n Gelijktijdig met het Ibiza festival is zaterdag 28 mei het NK Makreelroken op de Bosweg bij het clubgebouw naast de reddingsbrigade. Het evenement duurt van 11.00 tot 16.00 uur. Tijdens het roken kunnen bezoekers kennis maken met het ambachtelijk roken van makreel. Er worden 35 deelnemers verwacht en er wordt gerookt voor een goed doel: stichting ALS Nederland. Het makreelroken wordt georganiseerd door Hengelsportvereniging de Sportvisser. De laatste keer dat het NK plaatsvond, was in 2019. Toen waren er 39 deelnemers en werd 3200 euro opgehaald voor KIKA. 


Pubquiz bij Van der Geest

Noordwijkerhout n Doe mee met de wekelijkse pubquiz bij café van der Geest aan de Zeestraat 7a. De (speciaal)biertjes worden getapt tijdens, voor en na de vragenrondes op donderdag 26 mei vanaf 20.30 uur. Adres: Zeestraat 7a. 

Meedoen kost 3 euro per persoon en voor de winnaars is er een leuke prijs.


Rad van Fortuin in Groot Hoogwaak

noordwijk n In het Grand Café van Groot Hoogwaak is zaterdag 28 mei een rad van fortuin. Bij elke ronde worden er 100 loten verkocht en zijn er tien prijzen te winnen. De loten kosten 1 euro per stuk. De eerste draai is om 14.30 uur. Vanaf 14.00 uur is de zaal open. Deelnemers kunnen deze middag ook genieten van oud Hollandse poffertjes. De opbrengst gaat naar de Stichting Vrienden van Groot Hoogwaak. Deze Stichting sponsort aanschaffen die het verblijf voor de bewoners in Groot Hoogwaak nog aangenamer maken.


Expositie Vrijheid - Blijheid? 

Noordwijkerhout n Bij het museum Noordwijkerhout Van Toen (NoVaTo) is woensdag 25, vrijdag 27 en zaterdag 28 mei (en nog t/m 31 augustus) de expositie Vrijheid - Blijheid? te zien. NoVaTo bevindt zich in de Zeestraat 3a. Entree: 2 euro. In de tentoonstelling wordt door middel van foto's en teksten een beeld gegeven waarop patiënten van de St. Bavo hun vrijheid beleefden. 

Meer info: www.noordwijkerhoutvantoen.nl.