Gallery Simone Jansen opent haar deuren

kunst n Ruim 100 kunstwerken van twintig (internationale) kunstenaars zijn komend weekend te bewonderen in het huis van Simone Jansen op Landgoed Sancta Maria. 

Kunst kijken in een sfeervol huis op een prachtig, eeuwenoud landgoed. Dat kan! Zaterdag 28 en zondag 29 mei is de galerie op afspraak geopend voor kunstliefhebbers. Er staan en hangen werken van onder andere Isaac Monté, Sophie de Vos, Yumiko Yoneda en Paula Päakkönen. "Anything you can image, you can create",  is de lijfspreuk van Simone Jansen. In 2018 kwam ze bij toeval terecht op Landgoed Sancta Maria en werd verliefd op deze omgeving. Ze kocht er een pand, dat ze liet renoveren. Na afronding van de bouw besloot ze haar huis te delen met kunstenaars: zo ontstond ART[s] Gallery Simone Jansen ontstaan. Haar passie voor kunst, ambachten, interieurontwerp en architectuur komen hierin samen. 

Kunstenaars ervaren een unieke plek waar ze hun werk kunnen exposeren. 

Kunstliefhebbers kunnen de werken op een prachtige plek bezoeken. Meer info op www.artsgallery.nl. Daar is ook een tijdslot voor de (gratis) open dagen te boeken.


Parkeerplekken weg op KWB

boulevard n Er is genoeg parkeercapaciteit op Noordwijk aan Zee en daarom kunnen de 70 parkeerplaatsen aan de landkant van de boulevard vervallen. 

De parkeerbalans is in orde onder meer vanwege de aankoop van de Casino-parkeergarage (180 plekken) die na de zomer in gebruik genomen wordt en het nieuwe parkeerterrein aan de Schoolstraat met 155 plekken. Noordwijk is nog in overleg over de 1-laags parkeergarage in het duin voor Huis ter Duin.