Joep de Boer in de achtervolging; maar de twee tegendoelpunten werden gemakkelijk weggegeven . | Foto: Trudy vd Berg. Foto:

Verlies voor onmachtig Van Nispen tegen DSO

DeZilk n De vele afwezige spelers, niet spelend door allerlei oorzaken, speelt Van Nispen danig parten. Minder dan de helft van het oorspronkelijke basisteam stond bij de aftrap tegen DSO uit Zoetermeer in het veld. Opnieuw miste de thuisploeg enige stootkracht voorin. De enige kans op een doelpunt kreeg Van Nispen in de eerste minuut, maar helaas werd deze grote mogelijkheid niet omgezet in een doelpunt.

Door Tino de Groot

Door de harde oostenwind, die dwars op het veld stond, was het voor beide elftallen moeilijk om een goede aanval op te zetten. Het werd een rommelig duel, waarin de kansen op een doelpunt op één hand te tellen waren.

De eerste kans voor DSO werd rond de 20ste minuut benut. Een corner werd door een geheel vrijstaande spits bij de eerste paal laag ingeschoten.

De tweede kans deed zich vlak voor rust voor. Laatste man Sven de Ridder miste finaal een hoge dieptepass waardoor een speler van DSO vrije doorgang kreeg naar het doel.

Met een geplaatst schot liet hij doelman Van Hensbergen kansloos.

In de tweede helft gebeurde er niets meer. De redding van Sven van Hensbergen halverwege de tweede rondgang was eigenlijk het enige wapenfeit in 45 minuten voetbal. En zo eindigde een zeer teleurstellende wedstrijd in een 0-2 verlies. Samenvattend kan men zeggen dat de twee tegendoelpunten gemakkelijk werden weggegeven, terwijl het enige cadeautje dat Van Nispen kreeg niet werd uitgepakt. Het degradatiespook komt nu wel heel dichtbij. Te hopen is dat enkele basisspelers over twee weken kunnen spelen tegen Berkel thuis.