23 maart

1 kilo, met Kasper van der Laan in theater De Muze, Wantveld 2, 

Noordwijk. www.demuze.nl.

23, 24 maart en nog vier dagen

Expositie Grensverleggers, museum of Comic Art, Bomstraat 11 

Noordwijk, www. museumofcomicart.nl

Palliam: Breek-de-Week, netwerk voor zingeving, Nieuwe Zeeweg 75 Noordwijk,  www.palliam.nl.

23 t/m 30 maart

Op ontdekkingstocht bij Tulip Experience Amsterdam, Delfweg 37 Noordwijkerhout,  info@tulipexperienceamsterdam.com

23 t/m 27 maart 

Escherexpositie in het Cultuurcafé, Boekhandel Van der Meer, Keuvel 1, Noordwijk, gratis toegang

24 maart

Koffie+ De literaire bingoshow in de Bibliotheek Noordwijkerhout, 

Herenweg 2, gratis deelname 

26 en 27 maart

Voorstelling Ex-Heks van Jeugdtheatergroep Tïkkie in het Teylingen 

College Leeuwenhorst, Langelaan 1 Noordwijkerhout www.tikkie.nl 

26 maart

Sjaan Soulnight met St Jeanne d'Arc in de tijdelijke Schelft aan de Schelftweg 2 in Noordwijkerhout

27 maart

Pubquiz Van der Geest in de Zeestraat 7a, Noordwijkerhout


Bollenstreek Kerken fietstocht

noordwijkerhout n Parochie Sint Maarten houdt zaterdag 2 april een Bollenstreek Kerken fietstocht in het kader van de Vastenactie. 

De opbrengst is voor het opknappen van de Gabrielkliniek in Guinee, een project van Fidesco. De start is tussen 10.00 en 14.30 uur en de finish bij vijf van de zeven kerken in de parochie. In Noordwijkerhout bij de Sint Jozefkerk, in Sassenheim bij de Sint Pancratiuskerk, in Warmond bij de Sint Matthias, in Voorhout bij de Sint Bartholomeus en in Noordwijk bij de Sint Jeroen. In iedere kern is het mogelijk om even binnen te kijken en/of een kopje koffie te drinken. Er wacht nog een verrassing bij de finish. Meefietsen kost 5 euro per persoon. Aanmelden en/of inlichtingen bij alle secretariaten van de verschillende kerken van Sint Maarten of bij kroonetonny@gmail.com of bel: 0252-341063.


Schrijfcafé verzet naar 23 maart 

Noordwijkerhout n Het schrijfcafé dat gepland stond voor 16 maart is verzet naar woensdag 23 maart.

Deelnemers hoeven niet goed in taal te zijn. "Het gaat erom je hart te laten spreken," laat initiatiefnemer Nel Hogervorst weten. "Er is zoveel in ons aan gedachten, aan wijsheid, maar als dat er niet uit komt lijkt het wel of het niet bestaat. Door middel van allerlei korte opdrachten en werkwijzen komen er de prachtigste verhalen en gedachten op papier. Heel verrassend soms. Ze zijn alleen voor jezelf, maar als je wilt mag je ze ook delen met elkaar."

Iedereen is welkom, van tevoren opgeven is wel gewenst. Dat kan via de mail: nelhogervorstvankampen@hotmail.com of bel naar Nel: 0252-373719.

Het schrijfcafé is in de Witte Kerk van Noordwijkerhout op woensdag 23 maart van 9.30 tot 11.30 uur. Meedoen kost 10 euro per keer, dat is inclusief koffie of thee. De opbrengst komt geheel ten goede aan ‘de Stichting Vrienden van de Witte Kerk’.


Spring op je fietsmaand 

Noordwijk n In april houdt Sportbedrijf Noordwijk weer een nieuwe editie van de Spring op je fietsmaand. 

Gedurende deze maand zullen er in heel Noordwijk allerlei activiteiten omtrent fietsen worden georganiseerd, waarin het thema veiligheid een terugkerend element is. Woensdag 6 april vindt er tussen 14.00 en 17.00 uur een officiële kick-off plaats. Tijdens deze leuke middag kunnen kinderen van 4 tot en met 12 jaar, op de parkeerplaats bij voetbalvereniging Noordwijk, deelnemen aan fietsactiviteiten. Fiets je eigen smoothie bij elkaar, maak je eigen fietsvlaggetje of doe mee aan een gave fietsrace. Inschrijven kan via www.noordwijkactief.nl.