Uiteraard was ook burgemeester Wendy Verkleij op bezoek om de jarige persoonlijk te feliciteren. | Foto: Willem Krol.
Uiteraard was ook burgemeester Wendy Verkleij op bezoek om de jarige persoonlijk te feliciteren. | Foto: Willem Krol.

Eeuweling Rie Ehrbeckner-Romeijn: ‘Ik deed vroeger altijd veel aan sport: roeien en tennis’

Algemeen

Ze werd op 17 maart 1922 geboren in Rotterdam. Nu, 100 jaar later viert zij haar verjaardag in Groot Hoogwaak. 

Door Ina Verblaauw

Een drukke dag: ’s morgens taart met medebewoners, ’s middags bezoek van burgemeester Verkleij en later die middag kwamen familie, kennissen en vrienden langs. De jarige straalde van oor tot oor. Het hoogtepunt van haar verjaardag was onder meer het bezoek van de burgemeester en de felicitatiebrieven van het Koningspaar en Jaap Smit, de Commissaris van de Koning.

Onder het genot van een kopje thee en een gebakje vroeg de burgemeester naar haar geheim hoe ze nog zo fit en levenslustig kan zijn op zo’n hoge leeftijd. “Ik heb vroeger veel aan sport gedaan, met name roeien. De skiff en de dubbelacht. En veel getennist”, antwoordde de jarige. Met haar inmiddels overleden echtgenoot Lou bezocht ze een aantal Olympische Zomerspelen. Het echtpaar kreeg zelf geen kinderen. Ook al noemen ze haar tante Rie, de kinderen en kleinkinderen van haar zus zien haar als hun oma. 

De hoogbejaarde dame doet nog mee aan activiteiten zoals zingen en bloemschikken. Sinds een jaar woont ze in Groot Hoogwaak, daarvoor ruim twintig jaar in één van de aanleunen-appartementen. Als echte Rotterdamse, maakte ze toch de overstap naar Noordwijk. “Ik houd zoveel van de