Afbeelding

Noordwijk wint uit bij Kozakken Boys: 0-1

Sport Sport

Eindelijk is de doorbraak geforceerd. Het behalen van de volle buit in een uitwedstrijd was, zeker voor de technische staf, zeer welkom: het uitsyndroom kan eindelijk uit de koppies worden verbannen.

Noordwijk kwam in ongewijzigde opstelling, zij het dat Overvliet de plaats in de verdediging in moest nemen van de geschorste Bouwman. En dat deed hij zeer verdienstelijk. Kozakken Boys bleek overigens geen makkelijke tegenstander. Vooral in de eerste helft creëerde Noordwijk niet meer dan wat mogelijkheden. De eerste echte kans was voor de thuisploeg. Het was doelman Jansen die zich daarbij, na 25 minuten spelen onderscheidde; hij moest met uiterste inspanning een doelpunt voorkomen. Bij Noordwijk bleek Nick van Staveren van goede wil, maar hij steekt zeker nog niet in de vorm die hem tot de onberekenbare speler maakt die hij ooit was. Zijn fraaie kopbal zag hij vlak voor rust door de keeper helaas gepareerd.

Direct na de rust was Kozakken Boys dicht bij een treffer. En daar zette Sem van Oosten aan de andere kant even later, eenzelfde kans tegenover. Diezelfde Van Oosten kreeg de bal nog even keihard in het gezicht. Een natte spons bleek onvoldoende genezend en daarom kwam voor hem De Winter in het veld: een belangrijke wissel, zo bleek. De Winter zag na een uur spelen dat het Van Staveren opnieuw niet mee zat. Zijn kopbal beroerde zelfs de doellijn maar passeerde die helaas nog niet.

Met nog 25 minuten te gaan viel de voor Noordwijk verlossende winnende treffer. Het was De Winter die Roshanali perfect bediende. Diens voorzet kwam op het hoofd van een gretige aanvoerder Emiel Wendt en de 0-1 was een feit. Kozakken Boys gaf zich overigens nog niet gewonnen en zette aan tot een offensief. Tot twee keer toe moest keeper Jansen met een enorme reflex redding brengen. Vervolgens bracht Zethof Van der Zalm voor Reynaers en Coopmans voor Van Staveren. Noordwijk voelde de druk maar opnieuw was het keeper Jansen die zijn ploeg tot het eindsignaal overeind hield. De eerste uitoverwinning werd uiteindelijk binnen gehaald.

Voor de 2e divisie komt nu een inhaalperiode: dinsdagavond is er voor Noordwijk de uitwedstrijd tegen De Treffers. Die ploeg zit in een wat mindere periode en verloor zondag van Kon. HFC. Daarom lijkt opnieuw winst in een uitwedstrijd haalbaar. Zaterdag ontvangt Noordwijk Spakenburg op de Duinwetering. Een mooi affiche met twee ploegen die voetballend oplossingen proberen te creëren.