Sylvia Pennings houdt de schaar vast waarmee de burgemeester later het tulpenlint doorknipt. | Foto ent tekst: Caroline Spaans.
Sylvia Pennings houdt de schaar vast waarmee de burgemeester later het tulpenlint doorknipt. | Foto ent tekst: Caroline Spaans. Foto: cs

Tulip Experience Amsterdam: straks één miljoen tulpen op het veld

Algemeen

Burgemeester Wendy Verkleij verzorgde afgelopen vrijdag de officiële openingshandeling van de Tulip Experience Amsterdam, dat onderdeel is van de authentieke bollenkwekerij van W.A.M. Pennings;  een familiebedrijf opgezet in 1951 door Wim Pennings, die nog steeds actief is binnen het bedrijf.  De burgemeester knipte een tulpenlint door in bijzijn van zo’n 100 genodigden. 

Hierna was er nog een officieel moment: de onthulling van het eerste kunstwerk in de serie ‘Ode aan het Bloemencorso Bollenstreek’ van kunstenaar Simon Balyon: een prachtig en zeer gedetailleerd doek van het eerste corso met als achtergrond het historische zeedorp Noordwijk. Tijdens de officiële opening op 17 maart onthult burgemeester Wendy Verkleij van gemeente Noordwijk ook dit eerste paneel en tot 2030 zal er ieder jaar een volgend paneel onthuld worden tijdens de opening van Tulip Experience Amsterdam.

Sylvia Pennings trakteerde de genodigden op een professionele rondleiding. Tulip Experience Amsterdam is dé nieuwe belevenis in het hart van de Bollenstreek. Bezoekers kunnen straks de kleurrijkste foto’s maken in de showtuin met 1 miljoen tulpen (én 500 verschillende soorten uit eigen kwekerij), zich verwonderen in het museum over de geschiedenis en het kwekersproces van de tulp anno 2022. Het verhaal achter het Nederlandse icoon wordt levendig verteld vanuit het oogpunt van de bollenkweker.

‘Ik ben er een van’

Noordwijkerhouters, Noordwijkers en Zilkers kunnen op via www.tulipexperienceamsterdam.com kaarten bestellen en de kortingscode IKBENEREENVAN invoeren. Als ze niet de mogelijkheid hebben om online tickets te bestellen, kunnen ze langskomen en op locatie korting krijgen door het codewoord te zeggen: ik ben er een van. Ze krijgen dan 15 procent korting op tickets. 

Deze zijn te bestellen en te gebruiken tot woensdag 6 april.